Ikväll tävlar stallet på både Solvalla och Jägersro!

apr 27, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Så här ser informationen ut kring kvällens hästar från stallet.

10 Get Lucky Pellini (lopp 1) är en fin treåring tycker jag, hon fick ett lite elakare lopp senast och orkade inte efter att ha lagt en speed till dödens men hon höll bra ändå men orkade inte riktigt sista 150 m. Hon är rätt vettig ändå och den här gången blir det ett snällare upplägg och då tror jag att hon gör ett bra lopp. Jag kan inte Halmstadshästarna från Untersteiners och kommer någon av dem ut och går 1.15 så blir det tufft, men annars hoppas jag att vi ska kunna vara med och hacka lite. Inga ändringar. Hon är normalt lite vassare än 7 Podium i samma lopp som är lite känslig och knepig, hon har svårt att hålla ihop det när man kör 100% med henne. Det är lite synd för jag tycker att hon kändes mer lovande som tvååring än nu på slutet. Hon var ok i kvalet nu senast men alla växlarna är inte där än och jag är lite besviken på henne i tävling än så länge. Hon spänner sig en del och behöver mer rutin snarare än några ändringar som kan ställa allt till rätta. Vi fortsätter alltså som tidigare och skulle hon löpa upp till det hon visat som bäst i jobb kanske hon kan vara med och överraska men jag har ingen riktig feeling för det.

12 Staro Interstate (lopp 5) kommer ut i lärlingsloppet. Han har startat lite sporadiskt men tränar bra nu, förbättrat skulle jag vilja påstå till och med. Vi har kört två stycken rejälare banjobb efter 1.21/1600 m med snabbare avslutningar inför detta och jag tycker att det känns väldigt fint som sagt. Hade vi haft ett bättre läge här hade jag varit optimist men nu får vi hoppas på turen. Inga ändringar är aktuella jämfört med på slutet.

7 Jairo (V86-1) är allt som vanligt med och han är jämn och fin. Hästen har fått vara ifrån tävlandet en tid eftersom det blir lite tuffare schema här i maj, så det är enligt plan, men han har gått tuffare 1.15-intervaller på bra sätt inför detta så jag är inte det minsta orolig för formen. Men det är ändå inte bara att ställa ut skorna från spår sju mot bra hästar utan det är mycket möjligt att det krävs en ny toppinsats för att han ska reda ut det. Apropå skor så går han utan sådana igen och vi ändrar inget annat heller jämfört med senast. Det är svårt att inte tro på en häst som levererar som han gör varje gång.

7 Staro Ivy League (V86-3) har tagit två raka på fina tider men i helt andra och enklare gäng, nu får han prova i ett lite tuffare sammanhang så får vi se hur han axlar det men det är nog läge att vara klädsamt ödmjuk inför att det blir lite av ett test. Dessutom har även han dragit spår långt ut på vingen. Han känns i alla fall fortsatt bra och verkar vara under utveckling och vi får se om det kanske blir skoryck ikväll. Jag håller inte det för omöjligt men har inte hunnit tänka den tanken klart riktigt ännu.

2 Kash´s Cantab (V86-8) får åka till Solvalla ikväll eftersom det är lite ont om snabblopp för honom just nu. Det blev dock som väntat tuffast tänkbara motstånd, men åtminstone bästa tänkbara läge också. Björn kör som han vill men det är ingen vågad gissning att han söker bästa tänkbara rygg och försöker haka med till en plats. Inga ändringar och han ser fortsatt fin ut i jobben, säger Jocke.

Leave a comment