Gott om hästar ute på Jägersro ikväll – med V86.

apr 6, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett gäng hästar på hemmaplan idag och här kommer informationen presenterad i samarbete med www.spelarservice.se.

5 El Faro (lopp 1) är det dags för debut för. Det är ingen häst som tidigare glänst i träningen precis men han har släppt till bra sista sex veckorna och jag är klart nöjd med honom för dagen. Som snabbast har han gått ett rundbanejobb efter 1.18 och dessutom lite snabbare intervaller vid något tillfälle så han kommer väl förberedd. Det är alltid svårt att veta vad de andra kan men jag tror att min gör en vettig insats och han är hyfsat förnuftig så jag tror nog att han ska hantera spåret.

7 Kash´s Cantab (lopp 2) höll bra efter ett tufft upplägg senast i stenhårt gäng och det var skönt att se en så rejäl insats och en fin tid efter en blekare insats gången innan, men det styrker bara min uppfattning att det var det dåliga fästet som ställde till det för honom i starten innan. Det är lite enklare emot den här gången men läget är lite jobbigt så det finns både positiva och negativa faktorer. Hamnar vi inte på vingel så borde vi kunna vara med och göra upp om det. Inga ändringar är aktuella.

5 Gladys Boko (V86-1) tycker jag normalt är något bättre än stallkamraten 6 Staro Kiss of Fire i samma lopp, men samtidigt så är det förmodligen mindre som skiljer än vad de flesta tror. Framför allt är de olika typer av hästar och svåra att jämföra. Gladys är mer rejäl och tål att göra mer medan Staro Kiss är en fin tekniker som kan flytta på sig med rätt lopp. Nu gör Gladys Boko första starten för året och jag är mycket nöjd med förberedelserna, hon har gått 1.20/1600 m som snabbast och var klart fin på det och sammantaget tycker jag att hon i träning så här långt känns bättre än vad hon gjorde ifjol. Så det blir spännande. Hon kommer att göra ett bra lopp och få ett spännande år men samtidigt måste man ha respekt för Udessa Degli Dei som jag sett imponera i ett par provlopp och tävlingsdebuten var också mycket snygg. Skulle en sådan leta sig ner på en låg 1.15-tid så betyder det i praktiken att vi måste ner runt det svenska rekordet för att slå henne från tillägg och då blir det så klart svårt. Inga ändringar är aktuella på Gladys. Staro Kiss of Fire gjorde det ok senast i tufft gäng men behövde samtidigt loppet och kan förhoppningsvis vara lite vassare den här gången. Det är bara ston emot nu också vilket underlättar för henne. Inga ändringar heller där.

5 U.S.Dollars (V86-3) gjorde det prestationsmässigt mycket bra igen senast men tappade travet en del sista biten, men det var ingen fara eller något man behöver oroa sig för. Hon hade fått en liten smäll innan den starten och det irriterade henne troligen lite. Hon har varit jättefin efter senast och jag är övertygad om att hon kommer att göra ett fint lopp, hon känns väldigt rejäl. Nu fick vi ett spännande läge och jag kommer att plocka alla skorna nu vilket gör henne mer startsnabb, och jag kommer att ladda lite och försöka nå ledningen. Jag måste vara optimist och hon är min bästa chans ikväll.

4 Viking Holmsminde (V86-5) är ganska stor av sig och har tagit lite tid på sig av den anledningen men blir allt rappare. Han har haft lite svårt att hålla fräschören som vi velat och därför har vi snarare tränat lugnare efter den senaste starten som trots allt var i februari, och det känns som att det varit rät melodi. Inför detta har vi kört som snabbast 1.21/2600 m på bra sätt. Han har varit lite entaktad och mest stark men det känns som sagt som att det börjat släppa när det gäller den biten och vi kommer också att vidta några småförändringar i utrustningen nu som ska hjälpa honom ytterligare, men det är inga uppenbara grejer som skoryck eller nytt huvudlag utan mer småjusteringar. Hästen är rätt bra för klassen och det känns som att han är tillräckligt förnuftig för att fixa spåret också, säger Jocke.

Leave a comment