Chanserna på Kalmar ikväll – i samarbete med spelarservice.se

apr 1, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har ett gäng hästar till start på Kalmar under fredagskvällen och här är tipssnacket och sista infon levererad i samarbete med spelarservice.se.

10 Get Lucky Pellini (lopp 1) gör en spännande debut tycker jag, hon kvalade redan i höstas och har sedan fått jobba på och jag tycker att hon släppt till bra de sista månaderna och är nu startklar. Det är en rätt okomplicerad häst som kommer väl förberedd och har gått 1.17,5 full väg i jobb så det är väl en notering som hon ska kunna putsa en del i tävlingssammanhang även om det sällan är meningsfullt att spekulera i tider. Bakspåret kan så klart ställa till det när det kommer till att bedöma chanserna, men ett bra lopp tror jag nog att hon gör direkt.

1 Staro Jersey Side (V64-2) är en problematisk herre beroende på hans lite svåra temperament. Vi har dock ändrat upplägg radikalt för honom efter den senaste starten och nu går han utomhus på nätterna istället och det upplägget trivdes han bra med förra sommaren och var då mer harmonisk. Jag hoppas och tror att det ska vara ett plus men det är ändå svårt att tro på honom ännu, ska man hårddra det så måste han i princip förbättra sig på alla plan för att kännas aktuell och jag ligger lågt tills han gjort det. Vi gör inga ändringar i balans eller utrustning och innerspår är förmodligen inte heller optimalt då det finns en risk att han upplever det som ett orosmoment.

14 Xlnt Conways Class (V64-4) borde ha en bra uppgift som det ser ut på pappret, han har egentligen bara gjort bra lopp för mig och så även senast men det var en betongbana han var ute på och den sänkte honom efteråt kan man säga. Han har därför fått en kort paus efter senast och även om han bland annat gått ett riktigt sulkyjobb inför detta så är han inte till exempel V75-drillad utan kan behöva ett lopp för att riktigt vara tillbaka igen. Men jag tycker ändå att uppgiften ser så bra ut för honom och jag känner sådant förtroende för honom att jag tror att han har rätt bra chans ändå. Dessutom blir det barfota fram nu och det tror jag är ett litet plus. Det är första skorycket i min regi men han har ju gått så tidigare.

5 Gordonston (V64-5) bör också vara mycket segeraktuell, det är en mycket fin häst tycker jag. Han hade varit borta i nästan ett år på grund av en hovbensfraktur innan den senaste starten och även om man kanske tycker att han borde ha avgjort efter ett fint lopp så får man ändå vara ödmjuk och nöjd över att han gick en 1.12-tid i volt direkt. Det tyder på att han är på rask marsch tillbaka och relativt täta starter ska nog bara vara ett plus i det här läget. Han fick gå ett lugnt jobb i tisdags och då var han i alla fall pigg och fräsch och fin. Nu blir det barfota runt om vilket är optimalt och han har fina förutsättningar, så visst tycker jag att det ser ganska bra ut.

7 Maja Lisa (lopp 11) gjorde debut för mig senast kan man säga, men jag har haft henne i träning tidigare så hon är tillbaka kan man säga. Nu blev hon förvånansvärt hetsig i loppet och fixade det inte riktigt, men av värmning och helhetsintryck att döma skulle jag nog ändå vilja påstå att det är en bättre häst nu än när jag hade henne tidigare. Det är en lite svår häst men om vi hittar rätt med henne så ska hon kunna tjäna lite pengar framöver och utan att kunna motståndet riktigt så är känslan att hon är ute i en passande omgivning. Inga ändringar är aktuella, berättar Jocke.

Leave a comment