Flera chanser på hemmaplan ikväll!

mar 2, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet tog två V75-segrar i helgen och laddar om för en spännande kväll på hemmaplan. Här är senaste stallrapporten i samarbete med www.spelarservice.se

4 Guideline (lopp 1) ska bli spännande att debutera, han kvalade på ett riktigt bra sätt, han inledde ändå med en tappstart på 20 meter och lunkade ändå runt på 1.17,5 så det är klart att det är lite extra till häst. Om det är en av mina bättre treåringar? Det är en av de mer
spännande talangerna men det vore orättvist att börja jämföra honom med Racing Mange som tjänat en miljon. Nu är det väl ändå inte säkert att han vinner det här, jag kan tänka mig att det finns andra med som tränat på ett annat sätt med fler tempojobb, Guideline har inte varit i närheten av kvaltiden innan. Spåret är dessutom inte bra då han är grön och lite krånglig i volten så vi får nog ta det lite lugnt från början och köra till slut i det lilla fältet. Men det blir tveklöst en spännande säsong för Guideline.

9 Devs Dragon (lopp 2) årsdebuterar här, han behövde en paus där i höstas efter att ha blivit lite sliten och tappat lite självförtroende. Nu kommer han väl förberedd och känns bra igen, vi har kört ett par banjobb där han gått 1.19 full väg med ett 1.17-varv till slut två gånger och jag är nöjd. Vi får dock se hur han kan leverera direkt och jag tycker att det såg ut att vara ett par vettiga motbud med. Några ändringar har jag inte planerat och läget kan passa helt ok.

7 Staro Jersey Side (lopp 4) har också haft en liten paus, och det här är ingen lätt häst. Han är stressad mentalt och när han var ute i ett provlopp i förra veckan gjorde han åter bort sig så det finns många frågetecken här. Han är dessutom lite svårtränad så han skulle säkert må bra formmässigt av att fungera fullt ut i ett par lopp och just nu vet jag faktiskt inte alls var jag har honom men det är svårt att vara speciellt uppåt. Inga ändringar.

7 Lord Brodde (V86-3) brukar alltid träna bra och gör så nu också, men har däremot en tendens att agera lite segt och flegmatiskt i loppen. Det är i alla fall ett plus nu att vi troligen kan köra barfota för han brukar vara extra seg med skorna på. Distansen är ok även om jag nog tycker att medel är hans bästa, och läget blev dessutom inte så bra då det ser ut som klar vingelrisk då han inte öppnar så snabbt. Förutom troligen barfota nu så gör vi inga ändringar i övrigt och jag ligger totalt sett lite halvlågt.

–  7 Please Mr Please (V86-5) tror jag i så fall mer på, jag körde inte själv senast men har sett loppet och han höll farten fullt godkänt till slut tycker jag. Det känns som att han fortsätter att utvecklas och dessutom upplever jag att han är gynnad av ett litet fält här, hittar vi bara ner någonstans vettigt så tycker jag nog att han är värd ett garderingsstreck. Vi kör med samma skor och samma grejer som vanligt, berättar Jocke avslutningsvis.

 

Leave a comment