Alfas da Vinci!

mar 13, 2016   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Alfas_kalmar

Svenske mästaren Alfas da Vinci imponerar bara mer och mer!
Under lördagen stod han inför en av sina tuffaste uppgifter så här långt i karriären.
Det struntade däremot Alfas da Vinci i då han vann i gulddivisionen trots galopp.

Under hela sin karriär har styrkan varit det som utmärkt Alfas da Vinci. Många tvivlade inför lördagens uppgift – då han ställdes emot Sverige-eliten över medeldistans. Det skulle vara alldeles för kort och det spekulerades kring att hästen inte hade tillräcklig fart i benen. Joakim Lövgrens travare gav däremot svar på tal – och som han gjorde det. Från start såg det ut som att ridån skulle fällas ner direkt då Alfas da Vinci tog ett par felsteg. Joakim Lövgren och fuxen lyckades däremot reda ut situationen och hittade en bra position en bit ner i andraspår samtidigt som det var tuff körning i främre träffen.
– Det började med startgalopp och slutade med målfotoseger så det var verkligen ett annorlunda lopp. Det blev som jag trodde, en mycket tuffare uppgift än vad han är van vid med positionsbyten och så vidare, sade Lövgren efteråt.
På sista bortre långsidan valde Joakim Lövgren att gå ner i andraspår i rygg på Spring Erom. När attackerna kom bakifrån valde han att sitta kvar i andraspår och där blev man fast fram till långt in på upploppet.
– Normalt brukar det handla om vem som är starkast i de lopp som Alfas da Vinci är ute i, men i gulddivisionen är det så små marginaler att man inte kan ge bort någonting.
Med cirka 75 meter kvar kom luckan invändigt och hästen sköt till något enormt och han sätta nosen först i de sista stegen. Svårt att tro om en häst som alltid har haft epitetet ”styrkefenomen”.
– Vem är det som har sagt att han är långsam, sade Lövgren och skrattade.
På frågan om Olympiatravsuttagning står på agendan tvekade Lövgren.
– Jag har inte bestämt mig än. Det finns många uppgifter för hästen och det är angenäma bekymmer att välja lopp. I dag levde i alla fall Alfas upp till det jag hoppades på och snudd på mer därtill, sade Lövgren.
Det var seger nummer 21 för hästen och han närmar sig fyra miljoner intjänat med stormsteg. Drygt 80 000 kronor saknas dit.

Segertiden blev 1.12,9/2 140 meter autostart och förstapriset var 150.000 kronor.

I och med segern så passade också stall Lövgren på att passera den första miljonen i in-kutade pengar!

Wm

 

Leave a comment