V75-chanserna på hemmaplan denna lördag – nystart med stallintervjuer i samarbete med spelarservice.se!

feb 5, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Efter ett litet uppehåll så är vi åter igång med utförliga intervjuer om starthästarna här från Stall Lövgren. I samarbete med spelarservice.se ska vi försöka publicera intervjuer kring alla stallets hästar som startar de dagar då det är stora streckspel (V64/V75/V86).

 Jägersro 6 februari

6 Kamanda (V4-1) gör debut i monté här och sedan årsskiftet behöver man ju inte kvala först. Vi red dock ett snabbjobb med honom här hemma nyligen och han fungerade jättefint då så det ska bli spännande. Det här är ju en häst som jag i grunden hållit väldigt högt men han har inte fått ut det i loppen på länge. Ibland kan monté innebära en nytändning och jag hoppas att det blir så även i detta fall. Han har alltid haft lite svårt med tempoväxlingarna i sulkyloppen, men i dessa lopp under sadel brukar det bli lite jämnare tempo med ganska full fart hela vägen och det tror jag kommer att passa. Det är klart att det är svårt att hylla för mycket när det var så länge sedan han visade form men jag hoppas på en god insats. Inga ändringar är aktuella.

13 Lord Brodde (V4-2) har inte visat någon gnista på länge tycker jag, inte ens när han vann senast, och därför har jag åter lyft bort honom en dryg månad och jobbat med de bitarna istället. Framför allt har vi laborerat med foder och att fräscha upp honom till max. Han gick samma snabbjobb som Kamanda nyligen och såg fin ut då och i och med att just fräschören är det viktigaste för honom så kan det vara ett plus med ett litet uppehåll. Men han tränar och värmer ofta ganska bra men blir slö i loppen, så från ett läge där det blir många att runda vill jag verkligen inte hissa upp honom för mycket. Han är dessutom lite seg ut så läget är mer till nackdel än fördel. Vi ändrar inget och även om han känns lite förbättrad nu så väljer jag att ligga lite lågt.

4 Devs Delilah (V4-3) gjorde debut för mig senast och vann direkt, det är en häst med fin teknik som har ganska lätt för sig, men man ska samtidigt komma ihåg att det blev rätt billigt senast och jag tycker nog att hon har lite kvar att bevisa. Jag vet till exempel inte alls vad det är för skalle på henne och dessutom har jag fått känslan av att hon kan vara lite sprinterbetonad så vi får se hur vi lägger upp det här, men över full distans vill jag nog inte att det ska bli för tufft. Inga ändringar och det såg ut att vara några bra emot.

4 Imakethecashflow (V4-4) halsopererades i förra regin efter sista starten och kom sedan till mig i november. Jag måste säga att jag varit väldigt nöjd med henne så här långt, det känns som en fartfylld häst för klassen och det ska bli spännande att börja starta. För ett tag sedan körde jag ett provlopp med henne och satt då kvar i rygg ledaren hela vägen in utan att plåga henne och hon gick 1.15/1600 m där bakom en bra häst så hon kommer väl förberedd. Då var det dessutom träningsgrejer på, men nu siktar vi på någon form av skygglappar och rycktussar istället för fast bomull. Propositionen är perfekt och hon är startsnabb så även om jag inte lovar någon seger så tror jag nog att hon är klart aktuell direkt. Allt tyder på det och jag är optimist.

13 Fuxa Håleryd (V75-4) står lite bökigt till med många hästar på start vilket gör att det kommer att bli många att runda, men jag är annars väldigt nöjd med henne och måste tro att hon har viss chans bara vi inte hamnar helt punschigt på det. Hon har gjort två starter efter uppehåll och varit bättre än resultaten skvallrar om, näst senast spurtade hon piggt efter sen lucka och senast blev hon tempotorsk samtidigt som hon egentligen aldrig riktigt fick chansen så den starten kan vi dra ett streck över. Hon har känts väldigt bra på skobalansen måste jag säga och det är glädjande, och jag planerar inga andra ändringar heller. För att vara ett V75-lopp så avskräcker inte motståndet speciellt och då hon känns fortsatt fin i jobben får vi ändå ha vissa förhoppningar.

7 Please Mr Please (V75-5) har alltid varit lovande tycker jag men inte riktigt fungerat utan ägnat sig åt mycket galopper. Efter derbyhelgen kastrerade vi honom vilket fallit mycket väl ut och det kämnns som att polletten börjar trilla ner nu. Han borde bara bli bättre och bättre för varje start han gör nu och dessutom så tycker jag att han känts förbättrad, kanske bättre än någonsin, i både fredagsjobbet förra veckan och nu i onsdags. Skor funkar han bevisligen bra på och vi korrigerar inget i varken balans eller utrustning. Läget är inte vad man önskar sig eftersom han inte är så startsnabb, men annars tycker jag att det är en häst som åtminstone så här års ska kunna hävda sig rätt vettigt även på V75.

5 Viking Holmsminde (lopp 12) har gjort två starter för mig, han galopperade i den första men höll ihop det bra på hakar på en lös bana senast med tanke på att det är en stor häst och jag var nöjd. Nu tror jag väl att vi ska slippa brodden och det känns som ett stort plus men spåret är inte alls bra för den här jättehästen och det vill jag varna för eftersom det inte kändes helt stabilt i debuten för mig där han hoppade bort sig. Hästen var väldigt fin nu i onsdagsjobbet, och bara vi kommer iväg tror jag att han gör ett bra lopp men det kan bli svårt att rå på Made In Italy som ska vara klar förstahäst, menar Jocke.

Leave a comment