Två hästar i Halmstad på lördagen

feb 26, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har två hästar till start denna V75-dag, en inom kupongen och en utanför. Så här lyder senaste rapporterna i samarbete med spelarservice.se. Vi börjar med intressante 7 Springover (V75-6).

– Jag var väldigt nöjd med honom i ett snabbjobb innan senast där han fick sträcka ut med en 1.11-avslutning sista 500 m, och han kändes även jättebra både innan och efter galoppen senast. Tyvärr är han lite harig och stressad när han har spår långt in och de kommer över honom och den här gången gick det helt enkelt inte riktigt. Nu är det helt andra förutsättningar och helt ärligt är det svårbedömt även för mig. Han har bara startat i volt en gång för mig och det var från tillägg och lite svårbedömt, men läget längst ut är utmärkt för hans del. Jag kommer att försöka vara med och pricka starten så bra som möjligt för kan vi ta oss smidigt till ledningen så blir det spännande, han har bra statistik där och i så fall kör jag tveklöst där. Det är V75 och bra hästar emot men jag skulle nog vilja sträcka mig till att han blir svårpasserad i tät om det inte kostar för mycket att ta oss dit. Några ändringar är inte aktuella.

15 Viking Holmsminde (lopp 12) är en häst jag gillar och där finns det nog lite spännande utveckling kvar. Jag gillade sättet han vann på senast med tanke på att det var riktigt kallt och broddbana vilket egentligen inte är hans likör. Däremot har han varit sjuk och struken efter senast vilket så klart är ett frågetecken och vi får se vilken form han håller, men magkänslan är ändå att han kommer att göra ett riktigt vettigt lopp direkt. Han har jobbat på bra och även gått lite snabbare intervaller för att få upp tempot i kroppen. Han står lite svårt till propositionsmässigt kan man tycka men det är låg klass fortfarande och hästen är under utveckling, dessutom tror jag att distansen talar för honom – både sett till hur han känns och sett till hans stam. Inga ändringar och han bör vara med och göra upp om det, säger Jocke.

Leave a comment