Kvällens två chanser på Halmstad – i samarbete med spelarservice.se

feb 15, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har två hästar i kväll.

– 5 Fuxa Håleryd (V64-5) gjorde det bra på V75 senast, men satt för långt bak för att riktigt komma in i matchen någon gång. Jag tycker att hon håller ganska bra nivå för klassen och formen är bättre än raden. Nu är hon ute i ett vanligt lopp och möter bara ston igen så normalt sett så borde hon väl kunna vara med och göra upp om det. Distansen tror jag bara att hon provat en gång tidigare och det var i V75-sammanhang vill jag minnas. Jag har ingen känsla att hon ska vara missgynnad av lång distans. Läget är bra så klart och hon öppnar ganska medium. Jag har inte läst på tillräckligt ännu för att ha bestämt mig för någon taktik, men det är möjligt att jag kör framåt och sedan får vi se hur det utvecklar dig. Några ändringar är inte aktuella. 

– 8 Staro Ivy League (V64-6) har jag haft en tid nu och det känns som det är bra kapacitet i honom. Han tränar bra hela tiden och brukar även värma bra inför loppen, men han är ängslig och hästrädd och har haft förtvivlat svårt att sköta sig. Under uppehållet inför senast så hade vi kastrerat honom, men det gick som vanligt senast i alla fall. Om kastrationen har gjort någon skillnad eller inte är svårt att säga, eftersom han alltid känns bra. Det är en fin travare annars och det vi ska prova den här gången är att stänga in honom lite grann med ett helstängt huvudlag för första gången. Skulle han sköta sig så är han väl en typisk outsider, avslutar Jocke.

Leave a comment