Gott om hästar ute på hemmaplan ikväll!

feb 16, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har så klart ett gäng hästar på hemmaplan idag och här kommer de – även ramlopparna. Intervjuerna presenteras i samarbete med www.spelarservice.se

3 Xlnt Conways Class (lopp 1) har gått jättebra varje gång på slutet och fick dessutom en urblåsare med några intervaller i tävlingstempo i slutet av förra veckan för att vara optimalt redo för detta och då kändes han jättefin. Jag inbillar mig att han ska passa bra på tre varv, och även om man inte vinner ett sådant här lopp på positioner så är så klart min taktiska utgångspunkt att bevaka så att vi håller de tuffa konkurrenterna längst bak bakom oss så länge det går. Vi gör inga ändringar alls och jag måste tro att han kan duga en bit.

2 Banzai Merci (lopp 2) har tränat bra hela tiden och jag såg fram emot debuten men där fungerade han inte som jag hoppats utan sprang och var entömd och var aldrig riktigt körbar. Vi har korrigerat lite utrustning efter det med bland annat ett nytt bett vi testat och jag tycker att det så här långt ser ut att vara korrigeringar som fallit väl ut. Läget är intressant och även om han har mycket kvar att bevisa i tävlingssammanhang så är han i alla fall klart bättre än vad det såg ut som senast.

7 Hell Broke Luce (V64-3) har bara gjort två bra lopp tyvärr – i debuten och senast. Inför senast hade vi skruvat på lite smådetaljer och jag tycker att det var ett helt annat tryck i henne igen så jag hoppas verkligen att vi är på rätt väg nu. Nu kör vi med precis samma balans och utrustning som sist och jag hoppas på en bra prestation, men hon är inte speciellt startsnabb och vingelrisken finns där. På förhand skulle jag vilja ligga lite halvlågt, men sedan såg jag att åtminstone högpoängarna i loppet fick spår 10,11,12 och det kanske kan tala i vår favör lite grann.

2 Springover (V64-5) håller bra nivå och det är en lördagshäst i sin klass i ljusa stunder. Han var bra vid segern senast men däremot blev han lite sliten efter det och fick pusta samtidigt som vi gav honom en rundsmörjning. Därför skulle jag inte vilja påstå att han håller absolut hundraprocentig form, men samtidigt gick han ett riktigt vasst jobb i fredags då han fick gå 2600 m med en snabb 1.11-avslutning sista 500 m i fin stil. Det är dock en stor häst som kan behöva ytterligare genomkörare i tävlingstempo i sin stora kropp. Men visst, läget blev helrätt då han öppnar vettigt och han skulle kunna vara med och hugga direkt. Inga ändringar är aktuella här.

8 Panic Launcher (V64-6) är klart bäst just över kort distans och då hon fick bitvis elak press över full väg senast så orkade hon helt enkelt inte. Hon blev dock också halt efter den starten och har fått stå över något jobb. Jag misstänker att formen även här är något vid sidan om zenit, och läget blev ju minst sagt tråkigt även om hon kan öppna vasst om man så önskar. Hon går dock lika bra i ryggar och det kan så klart kosta att ladda härifrån, som oftast ligger jag lite lågt med att spika någon taktik så här långt innan och vi får se hur mycket tur vi kan ha. Vi gör inga ändringar.

1 Unter Uns (lopp 10) är en spännande treåring som jag tycker håller bra nivå, och hon var också jättefin i både kvalet och i debuten som hon löste på fina tider. Senast fick hon förvisso traska i dödens men var ändå inte som bäst för dagen och jag tror att hon kommer att vara bättre denna gång. Jag vill dock även att hon ska få ett snällare lopp än senast för att inte slita på henne mentalt och fysiskt. Det är inte så att jag släpper till första bästa utan jag kör gärna i ledningen med de här förutsättningarna, men jag kommer inte att ta dödens i alla fall. Inga ändringar, avslutar Jocke.

Leave a comment