Alfas da Vinci i årsdebut – på V75 Mantorp!

feb 27, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet är i ropet även på Mantorp denna V75-söndag och årsdebuterar bland annat Alfas da Vinci. Här är Jockes senaste rapporter i samarbete med www.spelarservice.se

5 Uncle Tupelo (V75-2) tyckte jag hade känts lite rejälare i jobben redan innan årsdebuten och han visade också det genom att vinna direkt på lätta fötter och var klart fin. Han har varit fin även efter det och bör inte vara sämre nu, men läget blev inte optimalt och även om han öppnade bra från liknande läge senast så tror jag inte att man ska ta det som ett besked om att det passar utmärkt, det är ett litet riskmoment även om jag inte tror att han gör bort sig. Men normalt sett är han väl medel ut. Jag anar att motståndet hårdnar något nu på V75 och vi får se hur långt det räcker men han gör nog ett vettigt lopp. Inga ändringar.

4 Devs Delilah (V75-4) mötte en bra häst senast men skötte sig finfint ändå och att bli tvåa bakom den var som en halv seger. Gången innan galopperade hon lite omotiverat tycker jag men normalt sett är hon inte osäker och det kändes som sagt bra senast. Nu är spåret inte optimalt och dessutom tycker jag att hon är allra vassast på kort så det taktiska upplägget blir nog därefter, det vill säga snällt i ryggar i det längsta. Några ändringar planeras inte.

13 Alfas da Vinci (V75-5) gör årsdebut och jag gillar verkligen den här hästen så det är ett efterlängtat vårtecken. Jag tycker att vintern varit okomplicerad och vi har inte haft några bakslag och han är rätt bra förberedd inför det här. Jag sotade ur honom lite med ett provlopp nyligen där han fick gå 1.14/1600 m och jag var klart nöjd då, han gick med skor precis som han måste göra nu och jag har ingen feeling för att det skulle vara direkt hämmande för honom och än så länge är det lika för alla. Det är klart att han kommer att bli vassare barfota och med några lopp i kroppen, men vi tar ett steg i taget och han gör nog ett bra lopp. Nu är det ännu längre distans än vanligt men det ska nog inte vara några bekymmer och han är så klart aktuell direkt även om han möter några vettiga som också är igång och tävlar. Jag hoppas det blir en ny skojig säsong och när han hittar den där riktiga formen så är jag inte främmande för att även prova honom vid något tillfälle i kvalificerade sammanhang över medeldistans också, avslutar Jocke.

Leave a comment