Jägersro 14/4

apr 14, 2015   //   by Joakim   //   Blogg, Tävlingar  //  No Comments

 9 Alfas Da Vinci (V64-1) hade inte ett helt passande lopp senast, men gjorde det mycket bra och faktiskt mångt mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Allt har sett bra ut i jobben efter det och känslan är också att han har gått framåt ytterligare med loppet i kroppen. Jag har stor respekt för Steen Juuls häst (Scirocco Sisa) och speciellt om den skulle lyckas nå ledningen. Men oavsett måste jag tro på bra chans och det blir barfota fram som senast.

– 11 Höwings Tia Maria (V64-4) har kommit över lite av sina problem och känns fin i träningen. Det blev en sämre spårtrappa än vad jag hade hoppats på, men vi får se om vi kan skaffa oss ett passande slagläge ändå. Hon är lite sprinterbetonad och av den anledningen gäller det att söka ett lopp i draget då det handlar om full distans. Barfota runt om som på slutet. En outsider som åter tävlar barfota.

– 8 Hobard (V64-5) går jämnt och bra och var minst lika bra senast som i sina tidigare starter. Men utgångsläget blev trist och vi kan väl i det närmaste bara hoppas på lite strykningar för som förutsättningarna ser ut nu blir det svårt att vinna. Inga ändringar är aktuella.

– 6 Promise Me (V64-6) fick en ganska elak öppning senast och det satte sig i benen till slut. Hon trivs bäst med ett rygglopp och det är så jag tänkt lägga upp det. Jag vill vara noga med att vi närmast siktar mot ett uttagningslopp till Drottningens Pokal varför jag knappast vill ha en häst som går i botten och dessutom sparar vi hovarna och kör med skor runt om.

– 11 Hippie (V64-6) fick på sig ett helstängt huvudlag senast och det gjorde nytta från start, men kostade också till slut. Tyvärr fick vi dessutom en extra tryckare efter en bit och utan den tror jag att det hade kunnat hålla hela vägen. Hon hade behövt ett bättre spår för att ha några möjligheter och härifrån blir det till att smyga med och köra till slut.

 

/Joakim

Leave a comment

Blogg Categories