Chanserna på V86 Jägersro ikväll!

feb 4, 2015   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet provar lyckan på hemmaplan idag och har tre intressanta chanser.
2 Devs Dragon (lopp 1) ska bli spännande att starta, han är kanske inte lika mogen och ”färdig” som debutanten Mr Please som jag vann med härom veckan, men det är en snabb häst med ett lätt och fint steg som borde kunna vara med och göra upp om det direkt bara han sköter sig. Det här är dock en häst som ser lite mer spöken runt sig och kan bli rädd för saker, så jag vill gärna se honom sköta sig i tävlingssammanhang först också. Men redan innan kvalet hade vi kört 1.17/1600 m i jobb och han kan väl i alla fall en bit under 1.18 full väg, men det är så svårt att bedöma de andra. Startspåret tror jag att han fixar med så få hästar med och vi hoppas på det bästa.

3 Hobard (V86-1) går jämnt och bra tycker jag, och han blir dessutom allt snabbare så jag har gott hopp om att han ska hinna med bra även på 1600 meter som det handlar om nu. Däremot så är han klart bäst barfota och har så pass dåliga fötter att han sällan kan gå runt om. Nu blir det barfota fram och skor bak vilket är helt ok då frambalansen är viktigast, men det är inte optimalt. Jag tror ändå att han gör ett vettigt lopp och att han är med där framme någonstans och gör upp åtminstone om en plats.

– Min bästa chans är dock utan tvekan 5 Gordonston (V86-5) som håller kanonform och har en intressant uppgift. Senast torskade han som stor favorit, men det var mycket otur med i bilden – först blev det olyckor och strykningar så att vi gick från spår tre till spår ett vilket inte var vad vi önskade då han är ovan vid voltstart, och när vi väl skulle fått fritt mellan hästar 100 m kvar så sköt han till som en tiger men blev hindrad av en konkurrent som krängde ner så att hjulen inte kom emellan. Det är bara en start att glömma, men han gav det formbesked jag ville ha. Det som däremot kan vara ett problem idag är att vi troligen måste köra med skor och han är klart bäst barfota. Banan avgör lite grann, men jag tror att det blir väldigt svårt då det slet hårt senast med omstart och då vi fick vara så länge på banan innan loppet. Det finns också en chans att vi plastar, men det mest troliga är att vi kommer att köra med skor runt om även om vi anmäler barfota runt om och tar ställning först efter
värmningen. Vi ändrar inget annat och frånsett den detaljen är jag optimist. Lycka till!

 

Leave a comment