Chanserna på V75 Kalmar!

feb 13, 2015   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet åker till Kalmar med två hästar men båda fick tråkiga lägen…

12 Kamanda (V75-4) är absolut bra nog att kunna ha betraktats som ett segerbud från bra läge, men från spår tolv på kort så ska det bara inte gå om det inte blir en massa strykningar och toktempo. Kort distans är inga problem i sig, men från det här läget är den inget plus. Jag är däremot inte alls orolig för formen trots kort uppehåll. Han var ute och mötte väldigt tuffa hästar senast så han fick en kort pust, men fick gå ett provlopp i förra veckan efter 1.15/1600 m utvändigt om Shoemaker och det var ett mycket bra intryck på Kamanda. Banan torde tillåta barfotakörning, men jag tror att vi ändå bara kör barfota fram och sparar bakfötterna tills vi får ett bättre läge helt enkelt. Det är barfota fram som är viktigast, men det är klart att det ändå är hans optimala balans att tävla barfota runt om. Vi slår ur underläge trots att jag har en häst som är bra i ordning.

8 Shoemaker (V75-7) är också en häst med kapacitet att vinna V75, men han hade till att börja med behövt ett bättre spår då – det duger inte att bli hängande från början i de här sällskapen. Han var ju också ute i det här provloppet med Kamanda och gick samma notering. Shoemaker var helt ok där men Kamanda var den som glänste lite mer av de två, Shoemaker blir gärna lite vinglig i de där lägena och springer som om han vore berusad nästan. Jag hoppas och tror att han ska vara lite mer fokuserad nu när det vankas tävling på riktigt. Vi kör barfota fram och med precis samma utrustning och grejer som vanligt, och den långa distansen ser jag enbart som ett plus då det inte går lika fort då vilket gynnar honom som är lite klafsig i gången. Liksom med Kamanda kommer det att gå åt all tur i världen och jag ligger mycket lågt med båda. Lycka till!

Leave a comment