Chanserna på Jägersro 3 januari!

jan 2, 2015   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett gäng hästar på hemmaplan denna lördag. Intervjuerna publiceras i samarbete med spelarservice.se.

3 Shoemaker (lopp 2) var ok senast, men inte mer än så egentligen – jag tycker nog att han bara skulle ha vunnit det loppet för att jag skulle vara helt nöjd, det är fortfarande inte rätta trycket i honom och han behöver kliva upp ett steg på formstegen innan jag är helt nöjd och kan tro på honom. Nu ska jag ändra lite i bakbalansen på honom vilket jag hoppas gör honom lite vassare, men i övrigt måste han nog hjälpa till själv framöver om det ska bli några segrar. Han har ett bättre läge än vanligt bakom bilen nu och kan öppna rätt bra, men han har hoppat en del bakom bilen i Tyskland så han får sköta sig själv. Burmans häst ser bra ut, men bakom den tycker jag att Shoemaker ska vara med och slåss om en plats i första hand.

2 Bone Machine (lopp 4) hade en straffspark senast men förivrade sig bakom bilen och galopperade direkt tyvärr. Han såg fin ut i övrigt och det var inga fel på hästen utan mer ett olycksfall i arbetet. Nu är läget bra även för hans del, men det beror ju på att han tjänat näst minst pengar i loppet så han möter istället tuffa hästar. Vi kör barfota runt om som vanligt om banan tillåter och även i hans fall tycker jag att det är främst platschans.

7 Super Streamline (V75-1) är mitt val före 2 Kamanda i samma lopp. Det var ett ganska givet val egentligen då Streamline är mer svårkörd och då vill jag köra honom eftersom jag kan honom, jag tycker även att Super Streamline åtminstone tidigare varit den något mer kapable av de två, men med tanke på Kamandas utveckling på slutet och efter V75-segern senast så är de nog ganska jämna för dagen. De har i alla fall definitivt jämbördiga chanser här eftersom Kamanda också drog ett bättre läge. Super Streamline galopperade dubbelt näst senast då det blev en helt ny och hårdare bana efter värmningen och till loppet på grund av regnandet och det fixade han inte. Senast var Streamline jättefin igen och sköt till piggt när han väl fick chansen och dessutom är det länge sedan jag gick i mål med en häst som hade så mycket sparat över mål som han. Efter det har han inte startat på en månad men brukar heller inte starta så ofta och vi blåste ur honom med ett banjobb i förra veckan där han fick gå ett 1.14-varv till slut inför detta och då var han jättefin. Vi kör med samma skor igen och gör inga ändringar och fartmässigt tycker jag att han duger även på V75, men det var synd på läget som nästan med garanti betyder vingel. Han är inte så startsnabb tycker jag, men han öppnade faktiskt vasst från liknande läge under derbyhelgen, men den dagen vet jag inte riktigt vad som flög i honom – normalt sett är han alltså inte så snabb. Kamanda å sin sida är fortsatt fin efter V75-segern senast och den enda förklaring jag har till nytändningen på slutet är att han helt enkelt är fräschare nu. Som två- och treåring kunde vi inte träna honom så mycket som vi hade velat och han fick behandlas ganska ofta. Nu blir det mer kontinuitet för honom och då visar han den fart som vi en gång hoppades på. Han tränas bara mycket lugnt nu när han är uppe i form och ser som sagt fortsatt riktigt bra ut. Vi kör barfota runt om som vanligt men det kan också bli jänkarvagn denna gång. Det är inte helt nytt för honom men han har inte gått i den på slutet.

10 Hippie (V75-5) tycker jag är min bästa chans. Hon har verkligen övertygat sedan hon kom till mig och fortsätter att se bra ut, och det här loppet ser ganska lämpligt ut för att vara ett V75-lopp. Orosmomentet är så klart att det blir första voltstart för henne här, men hon känns förnuftig och har optimala förutsättningar med spår tre och en strykning invändigt och dessutom springband. Det skulle faktiskt förvåna om hon gjorde bort sig. Däremot plockar vi bort jänkarvagnen som hon gick med senast utan det blir samma vagn som näst senast, det är bara onödigt att utmana ödet med jänkarvagn och det skulle vara svårt att motivera det valet om hon skulle göra bort sig på grund av den. I övrigt gör vi inga ändringar alls och jag är nöjd och ganska optimistisk. Lycka till!

Leave a comment