Mina chanser på Mantorp denna lördag!

dec 12, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har fyra hästar med till Mantorp, en på V75 och två på V4.

1 Bonito Hornline (V4-1) är mycket bra i ordning nu och vann på bra sätt från svårt läge senast, nu har han ett mycket bättre läge så klart – jag har så klart svårt att bedöma spetschansen då jag inte kan de andra och oftast är det någon utifrån som kan öppna riktigt bra, men min är inte oäven från start och har spetsat från innerspår tidigare. Framför allt är han okomplicerad att ladda för fullt med och jag gör ett försök i alla fall eftersom det skulle underlätta om han håller upp. Han funkar annars lika bra i ryggar och jag tror att han gör ett bra lopp. Allt har varit bra efter senaste loppet och vi kör med skor och samma grejer igen. Jag tycker att han är min bästa chans på hela dagen idag.

12 Promise Me (V4-2) ligger jag lägre med, hon var inte riktigt bra senast då hon pullade bort för mycket krafter och var slagen tidigt. Nu har hon i samtliga de fyra senaste starterna fått knalla en viss del av loppen utvändigt ledaren och det är klart att man är orolig att det ska sätta sig i huvudet på henne och nöta på henne mentalt. Hon känns helt ok i jobben och kan bättre än visat på slutet, men jag ligger lågt tills hon visat det. Jag är rätt nöjd med bakspåret den här gången för då kan jag verkligen köra snällt med henne den här gången. Vi kör dessutom troligen med skor nu och byter ut det helstängda mot ett norskt för att verkligen hålla henne lugn nu. Jag är nöjd bara hon gör ett bra lopp.

8 Shoemaker (V75-1) får prova på rikstoton. Normalt sett tycker jag att det här är en häst som duger i Brons, det är en riktig sluggertyp som går till mål. Jag tycker dock att han kändes bättre i Berlin näst senast än vad han gjorde senast. Galoppen oroar mig inte så mycket, det gick väldigt fort hela tiden och han kunde inte riktigt hålla ihop det i de tempona, han kändes fräsch och så men det var inte riktigt samma tryck i honom som näst senast. Jag är ganska säker på att det handlade om att det hade blivit lite långt mellan starterna i kombination med att jag hade varit lite för snäll mot honom i jobben. Han kommer att vara bättre nu och duger som sagt fartmässigt, men däremot tror jag att det knappast går från spår åtta. Han är förvisso inte speciellt snabb utan snarare sämre än medel ut, men det är ändå vingelrisk från början. Vi kör barfota fram och med samma grejer som vanligt, säger Jocke.

8 Lord Brodde (lopp 12) är jag också klart nöjd med, och efter strykningarna borde han ha lite chans, dels kom vi ner två spår nu och dels ströks en av de värre konkurrenterna. Jag tycker att Lord Brodde var klart bra senast och ändå såg han inte de andra riktigt och nu byter vi det helstängda huvudlaget mot ett helstängt med hål i. I övrigt samma balans. Jag tycker dessutom att hästen jobbar ännu bättre nu än tidigare och det känns bara positivt runt honom just nu. Lycka till!

Leave a comment