En chans kvar på Axevalla ikväll!

dec 2, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har tvingats stryka sin snabbloppare New Line som vi hoppas snart är tillbaka i selen igen, kvar har vi dock 1 Super Streamline (V64-6).

– Han var inte bra senast, han var inte ofräsch men det är en glasbit som aldrig har långt dit och senast räckte det att vädret svängde om till regn så blev banan för dålig för att passa honom. Han värmde bättre än någonsin men redan efter provstarterna förstod jag att det aldrig skulle gå. Hästen är bra och han känns fräsch och fin i jobben efter det senaste framträdandet, men innerspår är inte alls bra. Han har inte visat några blixtrande tendenser från start och jag har ingen känsla att man direkt kan dra några ytterligare växlar utrustningsmässigt för att göra honom snabbare heller. Han kommer att gå med samma huvudlag och samma vagn som vanligt och jag hoppas att vi kan haka på så bra som möjligt första biten. Däremot måste vi köra med skor den här gången, det blir första gången för mig och så klart svårbedömt, men faktum är att det inte oroar mig alls egentligen. Han kommer att tävla med precis samma skor nu som han värmdes med senast och då kändes det ju som att han inte kunde förlora – det var när vi ryckte skorna som det började bli problem… Det här blir också ett intressant test tycker jag, om han visar sig funka bra med skor så kan det bli så att han får tävla på en del i vinter när banorna blir sämre. Han har absolut chans att vinna, men det är ett bra tag sedan han var riktigt bra och fick till det trots allt och därför känns det som att vi slår lite ur underläge trots allt, säger Jocke.

Leave a comment