Chanserna på V64 Jägersro ikväll!

dec 9, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar tre hästar på hemmaplan och det är idel fina chanser faktiskt.

6 U.S.Dollars (V64-2) hade vi haft i en månad innan hennes debut för oss senast där hon visade sig vara en mycket trevlig bekantskap. Hon har ju vunnit alla sina starter hittills, och har gjort det från ledningen. Hon var kanske lite trevande just när vi vände runt senast men sedan var hon rapp och nu när vi fått öva en gång så tror jag att hon kommer att öppna rätt snabbt – det enklaste vore om vi kom till ledningen kanske eftersom hon gått så bra där, men jag har ingen feeling för att hon skulle vara sämre i ryggar på något sätt. Det är en lovande och fin typ som är väldigt mogen och förnuftig och jag tycker att det ser bra ut på förhand här och ser det som min bästa chans under kvällen. Vi fortsätter med samma skor och planerar inga ändringar i övrigt heller.

5 Hobard (V64-4) har varit lite sämre på slutet, senast var han rapp iväg men i övrigt mest seg och tidigt slagen. Han gick dock med skor då och jag tycker att det kändes som ganska stor skillnad mot när han gått barfota. Nu blir det plastade hovar fram så att vi kan köra barfota, och sedan får vi bestämma sent om bakfötterna, men det viktiga är barfota fram så att han går ren och inte slår på sig och så. Jag tycker att detta är ett klart plus jämfört med senast och är inte direkt orolig för formen – förvisso är han alltid väldigt svårläst i jobben då han alltid känns ganska medioker och oinspirerad i träning. Vi kör med samma huvudlag och vagn som vanligt och jag tror att han svarar för en vettig insats. Han är inte direkt gynnad av voltstart och får svårt att hålla ut springspåren, vilket är extra synd eftersom det ser ut som att den som är först framme till täthästarna får överta. Hobard har alltid chans, men jag tycker att U.S.Dollars spontant är hetare.

5 Bone Machine (lopp 9) var väldigt bra senast i stenhårt gäng, det var ju en treåringsfinal som vanns av kriterievinnaren så jag tycker inte att det var mycket att säga om, tvärtom så svarade Bone Machine för sitt kanske bästa lopp hittills. Han känns uppåt just nu och är gynnad av kvällens förutsättningar med ett vettigt läge över hans bästa distans. Vi kör barfota och ändrar inget och man kan i alla fall konstatera att han är väldigt bra i ordning nu och går ner i klass här. Lycka till!

Leave a comment