Chanserna på Jägersro ikväll!

dec 22, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har kalasform efter V86-seger i onsdags och V75-seger i lördags. Ikväll startar han två hästar på V64 på hemmaplan – plus två i ramloppen. Här är informationen om dem, i samarbete med spelarservice.se.

7 Shoemaker (V64-1) var sämre än väntat på V75 senast, det passade egentligen bra med tempo och allting och skulle han vara riktigt som han skulle så hade han varit ganska långt framme, men vi har tagit prover efteråt och hittar ingenting så vi provar igen helt enkelt. Det kan ha varit banan som han inte uppskattade senast så vi har balanserat om lite till ikväll, vi fortsätter barfota fram men kör med andra bakskor. Vi gör inga ändringar i övrigt och han känns fullt normal i jobben. Det var ett par bra med, men han är inte så tokig själv och i ett litet fält borde han hamna vettigt till. En outsider om han är som han ska.

7 Hopeful Sund (V64-2) har aldrig vunnit ännu men hon går bra nu, och senast höll hon mycket positivt eftersom jag upplever henne som rätt sprinterbetonad egentligen. Nu är det full distans igen och ett rätt så tufft läge, men hon är snabb om man trycker av henne och det är möjligt att jag provar lite för position så får det ge sig sedan. Hon är som sagt på gång, men som lite uppanmäld och över fel distans så är det väl ingen man tror på jättechans med precis. Vi kör barfota bak och gör inga andra ändringar om inte regnandet gör att banan tvingar oss till något annat, avslutar Jocke.

5 Bone Machine (lopp 2) verkar allt bra med och han är lite uppåt nu, senast satt han fast med lite sparat och det var nog bara nyttigt. Nu är det rätt läge och rätt distans och jag hoppas och tror att han vinner lopp när som helst, redan ikväll. Ambitionen är att köra barfota runt om som vanligt, men jag vill som sagt se banan först eftersom det regnat kopiöst idag.

8 Standar (lopp 10) debuterar och det är alltid spännande. Jag tycker att kvalet var riktigt övertygande även om det inte var helt överraskande efter fina träningsrundor. Det är en rätt trevlig och förnuftig häst som även kommer att leverera en bra insats nu i tävlingsdebuten, men jag tror inte att det är den nivån att han bara går ut och vinner utan han kan nog behöva vara med några lopp. Spåret är dessutom chansartat även om jag tror att han fungerar bra i ryggar. Jag tror att det främst är platschans så här direkt. Lycka till!

Leave a comment