Stallets chanser på Jägersro ikväll!

nov 12, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett gäng på Jägersro ikväll. Intervjuerna är publicerade i samarbete med spelarservice.se – nu med utökad valfrihet för kunden och maxad tillgänglighet oavsett om Du använder dator eller surfplatta.

3 Lord Brodde (lopp 1) vann från dödens senast på bra sätt och visade att kastrationen vi hade genomfört innan dess. Han hade lite svajiga blodvärden efter det och fick pausa lite igen men har jobbat på för fullt en tid och känns helt ok i jobben. Han har aldrig testats bakom en bil så det har vi på agendan innan tävlingarna ikväll, men jag tror inte att det ska bereda honom några problem och jag tror även att han ska kunna kliva iväg rätt vettigt. Vi gör inga ändringar och utan att veta exakt vad vi möter så tror jag att han duger rätt skapligt i den klass han befinner sig.

6 Panic Launcher (lopp 2) gick jättebra senast men hamnade lite på vingel ute i spåren i väldigt högt tempo så det är inte mycket att säga om. Hon har tagit det loppet bra och fungerade fint barfota senast, men i hennes fall vill jag ta ett ganska sent beslut på huruvida det blir så igen eller ej. Även om hon fungerade bra barfota så var det ingen jätteväxel och även om det skulle bli någon form av skobalans ikväll så tror jag att det gör marginell skillnad. Spåret är ok men jag upplever henne som rätt sprinterbetonad så full väg är ett klart minus. Vi får se var vi hamnar och då hon även möter några bra så slår vi ändå lite ur underläge här.

3 Global Navigator (V86-1) var inte som bäst senast och behövde en paus vilket vi har givit henne. Hon känns spänstig och fin igen men gick 1.17/1600 m inne på Jägersro i förra veckan och då tycker jag att det kändes som att hon har något lopp framför sig innan hon är uppe i den rätta tävlingskonditionen igen. Vi kör barfota runt om och med halvstängt och vi gillar förutsättningarna, det är dock ett halvsnällt upplägg som gäller och min ambition är att ladda från start för att kunna få rygg på ledande Queen Koea. Lyckas det har hon platschans.

7 Caddie Kasandra (V86-3) är mycket snabb i benen och rätt långt kommen fysiskt för att vara två år bara, men mentalt är hon däremot lite outvecklad och jag tycker att hon hunnit med att bromsa bort två segrar från ledningen. Nu provar vi i ryggar istället och dessutom ska jag prova henne med ett helstängt huvudlag nu för första gången så att hon ska koncentrera sig lite mer på sitt jobb istället för det som händer runt omkring. Det är några med här som troligen kan springa ännu fortare än henne, men helt avsågade om en finalplats är vi inte om det klaffar lite. Samma skor som vanligt.

2 Habito (V86-7) hade en mycket passande uppgift senast och vi bredade in straffsparken kan man säga. Allt är bra efter det och strulet gången innan har vi skakat av oss – han blev galen efter omstarten och jag hoppas att det inte ska behöva hända igen, även om man ska ha i bakhuvudet att det blivit lite på modet att trycka på omstartsknappen, särskilt på Jägersro. Förutsättningarna är annars perfekta här och eftersom hästen är lite stänkrädd så provar jag ordentligt från start och vill köra i ledningen. Jag har sett Quick Fix en del och skulle vilja påstå att våra hästar är jämnsnabba, och i så fall bör den få svårt att ta en längd på min. Dessutom har jag aldrig laddat Habito för fullt och han kan troligen öppna ännu bättre än visat om man skulle vilja. Nu blir det åter barfota runt om vilket är optimalt och jag tror så klart på bra chans med honom. Lycka till!

Leave a comment