Habito blev utbytt!

nov 15, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

141112_09_habitoEfter den fina prestationen i onsdags då Habito segrade på V86 så åkte han hem till sin tyske ägare, Günther Herz för en välförtjänt vintervila. Planen är att vi i mars, april nästa år gör comeback med honom och  sedan sneglar på uppgifter i Frankrike under 2015. Det är inget tvivel om att Habito är en personlig favorit hos Herz som nu kan klappa om sin gunstling på helgerna då han besöker sitt stuteri Gestüt Lasbek. De nyrenoverade stallarna på Lasbek huserar 80-90 hästar inklusive fölston, fölungar, ettåringar och tävlingshästar. Samt två avelshingstar; Brioni och Tipi.

Tipi är för övrigt en äldre bror till Brioni och vann flera imponerande segrar i Sverige, bl a på V75 med Roland Hülskath som kusk. I slutet av karriären tävlade Tipi i vår regi och gjorde flera bra lopp i högsta klassen. Som avelshingst har han bland andra lagt 5-åriga dottern Hippie vilken vann Breeders Crown-entlastung förra helgen i Berlin. Då det är dåligt med lopp i Tyskland för äldre ston så fortsätter Hippie nu tävla i Sverige i våra färger. En klok och förnuftig flicka som kändes läcker i första jobbet igår. Så Habito ut och Hippie in!

 

Jocke

Leave a comment