Chanserna på V64 Kalmar ikväll!

nov 28, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har en klar favorit ikväll i 5 Gordonston (V64-4).

– Han var jättebra igen senast och att det gått någon extra vecka emellan efter den starten beror inte på att det varity några fel på hästen utan det är bara så otroligt dåligt med starttillfällen för dessa utlandsfödda så det har blivit lite långt emellan helt enkelt. Men vi körde 1.23/2100 m på bra sätt i förra veckan och jag tror inte att han behöver mer än så för att leverera som han kan och brukar. Dessutom har han bra fötter nu och jag har inte hört annat än att han utan problem ska kunna tävla barfota runt om igen och det är också optimalt så klart. Vi gör inga ändringar i övrigt och han kan öppna. Vi har onekligen ett bättre spår än Untersteiners häst och min kan som sagt rassla iväg rätt bra om man vill, men jag vill inte låsa mig vid någon taktik och vi gör inga ändringar vad gäller utrustning eller liknande bara för att han ska bli snabbare. Han går optimalt redan. Jag är alltid rätt så optimistisk när jag startar honom.

– I treåringsfinalen startar jag både 1 Bone Machine (V64-5) och 6 Bubba Degato. De är rätt jämna men de har mötts en del tidigare och när Bernardo körde Bone Machine senast får han göra det igen. Vi har dock ingen chans att vinna loppet, ibland kan sådana här finaler sent på hösten bli rätt ihåliga men det finns ingenting ihåligt med detta och med klaff kanske vi kan vara trea-fyra i bästa fall. Vi kör barfota runt om på båda nu och det är en liten förbättring i Bubbas fall.

I ramloppen startar vi två också:

3 Hopeful Sund (lopp 2) har inte vunnit lopp ännu men jag tycker verkligen att hon är på rätt väg faktiskt och det senaste loppet är det bästa hon gjort. Men jag tror att hon ändå behöver ännu mer rutin och trots ett bra läge så är det bara att konstatera att hon varit allra vassast över kort distans och det blir ett mycket snällt upplägg här. Jag tror att hon främst har platschans och det blir inga ändringar.

8 Lord Brodde (lopp 10) är lite ängslig av sig och ganska omogen, senast ville han inte riktigt gå fram till bilen och tappade nog tjugotalet meter redan innan bilen släppte. Han gick sedan bra efter det tappet och formen är helt ok. Tills vidare är det klart plus med voltstart och jag hoppas att han levererar en sedvanligt bra slutrunda. Han kan mer än visat hittills och har en del i sig, men det är för tidigt att börja laborera med några ändringar för att locka fram detta. Han är en ständig outsider kan man säga.

Leave a comment