Chanserna på V64 Jägersro ikväll!

nov 4, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett gäng hästar på V64 ikväll – i samarbete med spelarservice.se. Missa inte nya uppdaterade och förbättrade hemsidan som vi lanserar idag tisdag, fortsatt dagliga tips och intervjuer men med en rad förbättringar. www.spelarservice.se

3 Hopeful Sund (V64-3) visade osäkra takter igen senast utan att vara dålig eller kännas tveksam, men det är bara att konstatera att hon inte är riktigt att lita på. Vi provar igen och jag hoppas att det ska bli bättre när rutinen kommer. Nu har hon i alla fall helt perfekta förutsättningar denna gång och jag hoppas att det ska gå bättre. Hon går med skor igen och samma grejer, men hon är svår att tro på så länge hon vägrar att tävla upp till sitt kunnande.

9 Holiday Sund (V64-4) har jag jättefeeling för den här gången, det är synd att hon fick bakspår för från framspår hade jag trott på toppchans. Hon har inte startat på en månad men är mycket bättre nu än innan uppehållet som det känns, hon har helt enkelt lyft sig rejält i jobben. I sista jobbet var hon med och sparrade mot Shoemaker som var fastlåst tvåa i tyska Breeders Crown i söndags, de två gick ett 2600 m-jobb med en 1.12-avslutning sista 500 m. Holiday Sund var helt enkelt kanonfin och hon går barfota runt om och med samma grejer. Det ska bli intressant att se vad hon kan leverera i lopp den här gången. 2 Carbon Launcher får det värre, hon visade inget extra härom veckan och även om jag hoppas och tror att hon ska ha gått framåt med det loppet samt har ett bra läge så är det svårt att riktigt tro på henne. Hon går redan maxad så utrustnings- och balansmässigt är det svårt att göra så mycket mer. Jag är nöjd om hon tjänar pengar.

6 Kamanda (V64-5) är kanske ändå min allra bästa chans, jag tycker att han har väldigt hög kapacitet men agerar lite ojämnt och senast var han något sämre i samband med V75, han fick det aldrig riktigt att flyta. Han känns i alla fall fullt normal efteråt men det är ingen häst man läser så lätt i jobben eftersom han går så lugnt. Han gick dock 1.22 full väg i fredags med 1.15 s 500 m och då tycker jag att han var fin. När det gäller balansen så har han haft lite dåliga bakfötter så vi får kolla till kvällen hur det blir, det är ingen stor skillnad barfota runt om men det är klart att det vore optimalt. Vi har också kört med helstängt huvudlag tre sista men det plockar vi nu i voltstart och kör med ett norskt istället. Han öppnar medel från start men jag tycker att han går ner lite i klass denna gång och kör offensivt och är ändå ganska optimistisk. Visst kan man känna viss oro då han vinner sällan och det börjar bli många andraplatser, jag hade ju mamman också som inte var så modig, men jag tycker i grund och botten inte att det är samma tveksamheter kring den här. Men det är klart att jag kan ha fel. Han borde normalt ha vettig chans mot dessa om han har en av sina bra dagar.

8 Largo Launcher (V64-6) var smällfin då han vann förra veckan och täta starter är inga som helst problem för honom, varken när det gäller det rent fysiska eller hans möjligheter att kunna tävla barfota runt om på nytt. Men läget är helt iskallt, det är nästan omöjligt att komma till från åttonde på vingen på sprint. Då ska man nästan ha en 13 för 10-favorit som blir släppt, men det har jag inte denna gång. Trots att allt talar för en ny kanoninsats och optimal balans och utrustning så kan han mycket väl göra ett topplopp härifrån och ändå bara bli trea-fyra. Jag ser honom som ett garderingsbud bara. Lycka till!

 

Leave a comment