Chanserna på V4 Jägersro denna lördag!

nov 29, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har ingen häst med på V75 denna lördag men startar ett par stycken på V4.

9 Shoemaker (V4-1) har fina meriter från Tyskland där han ifjol vann både Breeders Crown och St Leger så man kan kalla honom en riktig kulltopp där, men här i Sverige har han inte blommat helt ännu. Jag tycker dock att han känns bättre för varje start egentligen och rent intrycksmässigt har han inte känts bättre än vad han gjorde i Berlin senast då han satt fast hela vägen. Han travade lite bättre än tidigare nästan. Efter det har allt varit bra men han har inte så mycket lopp så det blir lite långt emellan. Han gick dock i alla fall 1.22/2600 m med lite snabbare avslutning för sulky förra veckan och då var jag riktigt nöjd, det är inga fel på formen. Läget är dock chansartat och det vill nog till att det klaffar lite.

4 Kamanda (V4-3) är möjligen min bästa chans i omgången, han var riktigt bra senast och har även han fått ett par veckor efteråt utan att det varit några fel på hästen. Han har bara gått ett lite lugnare sulkyjobb men löste det på bästa sätt. Förutsättningarna är perfekta här och han får gärna gå lite från start. Vi hoppas och tror att vi kan köra barfota runt om igen och han borde vara med i striden. Vi startar också ett spännande nyförvärv i 9 Hippie som jag vill säga varken bu eller bä om egentligen – jag vet inte så mycket om henne! Vi har bara haft henne i tre veckor och i ett sulkyjobb i förra veckan känns det i alla fall som en trevlig häst. Hon kommer hit för att hon ska betäckas i vår och hon kommer att tävla på en del i kortloppen här i vinter för att försöka bättra på sitt rekord lite grann. Vi kör barfota runt om och med norskt huvudlag på henne men som jag förstår det är det så hon tävlat tidigare också så det är inget nytt.

14 Promise Me (V4-4) är bra i grunden men blandar och ger ganska rejält, under kriteriehelgen var hon lite bättre än vad jag trodde att hon skulle vara, men senast på V75 var hon istället lite blekare än väntat. Jag har ingen bra förklaring till den sämre insatsen utan vi tävlar på och hon känns precis som hon ska i jobben. Nu fick hon ett väldigt tufft läge här och är dessutom allra vassast över kort distans så vi får köra lite snällt och hoppas på det bästa. Skulle hon få rätt lopp och tävlar upp till samma nivå som under kriteriehelgen så är hon ändå inte helt borta.

Leave a comment