Tre hästar på V75 Åby!

okt 10, 2014   //   by Joakim   //   Blogg, Nyheter  //  No Comments

Stallet provar med en trio hästar på V75 och här är chansvärderingen i samarbete med spelarservice.se.

5 Super Streamline (V75-2) har gjort det bra för mig och rent prestationsmässigt var den senaste insatsen nog det bästa han gjort. Däremot tappade han helt klart travet till slut vilket inte är bra. Det är en kapabel glasbit det här och därför blev jag lite bekymrad när han redan i värmningen inte kändes lika bra som gången innan. Han hade en dålig dag helt enkelt och det blev inte bättre av att banunderlaget var dött. Nu har vi behandlat honom efter den starten och han gick 1.21 full väg i jobb nyligen med 1.18 sista varvet och på det var han fräsch och fin och jag var nöjd. Han får inga urblåsare utan den typen av banjobb är det snabbaste han går. Nu är det lång distans och han visade senast att han har styrka för det, men sedan brukar det också kunna vara så att hästarna har lättare att tappa aktionen ju längre distansen är, men jag tror ändå att det handlar mer om ifall han är i ordning eller inte, och inte vilken distans som bjuds. Vi har ett vettigt spår och jag tycker att han är bra för klassen och ser honom som min bästa chans i omgången. Det blir barfota fram igen.

10 Kamanda (V75-4) är normalt sett lite vassare än 12 Bonito Hornline i samma lopp, men att jag valde häst som jag gjorde handlade egentligen mer om att det bara är jag som fått riktig snurr på Kamanda samtidigt som Bernardo funkat extra bra på Bonito. Kamanda har gått med helstängt huvudlag i de två senaste starterna och hittat nya växlar då – visst blev han lite pigg i ledningen näst senast men det berodde egentligen mer på att han blev överfallen i ledningen efter en bit och skruvade upp sig. Senast var han riktigt fin tycker jag och trots positionsproblem så avslutade han vasst och var inte alls långt ifrån att hinna fram ändå. Visst är det V75-kaliber på Kamanda men det är samtidigt en knepig häst och från bakspår mot de här hästarna är det nog inte bara att ställa ut skorna. Han har också lite slitna fötter och vi måste köra med skor bak nu, även om just det inte oroar mig så mycket eftersom barfota fram är det allra viktigaste. I övrigt fortsätter vi med det helstängda och helt borta ska han inte vara. Bonito Hornline i samma lopp blev alldeles för peppad senast efter att jag hade vässat upp honom innan loppet för att försöka hålla ledningen och visst gjorde han det, men han släppte aldrig bettet någon gång och kvävde sig helt enkelt. Han har i alla fall tagit det loppet bra och känns normal i jobben. Nu siktar vi också på första barfota fram på bra bana vilket kan vara en liten plusväxel. Lycka till!

Leave a comment