Stallets chanser på V75 Jägersro 25 oktober.

okt 24, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett gäng på hemmaplan denna lördag – intervjuerna och infon som vanligt presenterad av spelarservice.se

10 Bone Machine (V4-3) har hoppat två gånger i rad nu och det känns ju inte så bra, och det är svårare att säga något om det när jag inte körde själv senast, men att döma av hur det känts och sett ut så handlar det ändå mest om tillfälligheter och omognad. Bakspår är aldrig plus men den här gången kan det kanske vara nyttigt att ta ett sådant läge i alla fall så vi får kliva iväg lite lugnt och fint utan stress och sedan är huvudmålet främst så klart att han ska sköta sig den här gången. Jag ser inte heller vilken given ändring jag borde ta till, vi får avvakta läget lite och se efter värmningen om det känns som att det är något vi kan korrigera på honom. Tills han visat att han kan sköta sig är han främst en outsider.

3 Gordonston (V4-4) är min bästa chans på hela dagen, äntligen tävlade han senast som han tränat hela tiden hos mig och han ser perfekt ut även efteråt, han var faktiskt finfin i sista jobbet även om han som sagt alltid tränar bra. Senast körde jag inte för fullt från start utan bevakade mest för att med säkerhet ta mig till ledningen. Här är det lite tuffare emot kanske och jag får nog vara lite mer aktiv, men han är startsnabb och kan absolut nyttja sitt fina utgångsläge. Vi kör barfota runt om igen och med samma grejer och det borde rimligen vara bra chans.

4 Hobard (V75-5) funkade bra barfota senast, som jag misstänkte fungerade det mycket bättre nu än när vi testade det senast innan dess. Det gav lite effekt tycker jag nog och vi fortsätter med samma balans denna gång då regnet här nere avtagit och hästen har bra fötter. Däremot är det första voltstart för Hobard nu och det är ett litet frågetecken så klart. Min bedömning är att han går iväg felfritt men långsamt och av de fyra på start så är han fyra iväg helt enkelt. Vi behöver dock inte ändra något i huvudlag eller utrustning som jag ser det, det enda vi gör är att plocka bort huvudstången som han brukar gå med men han sprang så rakt och fint i vagnen senast att jag inte kan tänka mig att det spelar någon roll. Distansen är bara bra och han är uppenbarligen bra i ordning men man ska komma ihåg att loppet senast i ärlighetens namn var rätt billigt. Jag håller det ändå inte för omöjligt att han kan vara med och slåss ganska långt framme här då jag tror att det är en häst av V75-kaliber.

10 New Line (V75-7) var inte bra senast, hade han hållit samma nivå som på Solänget så hade han vunnit det loppet. Det kan vara så att det blev lite täta starter och långa resor där innan och nu har han istället fått pusta ett par veckor vilket nog var enbart välbehövligt. Han har jobbat på och i måndags vässade jag till honom med 4-5 tuffare 500 m-intervaller i 1.12-tempo och på det kändes han fin. Vi kör barfota runt om igen och jag tvivlar inte på att han gör ett bra lopp, men därifrån till att vinna mot dessa hästar från bakspår är steget långt ändå. Lycka till!

Leave a comment