Mina chanser på V86 ikväll!

okt 8, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet är igång med tre hästar ikväll på hemmabanan och så här går snacket om chanserna – i samarbete med www.spelarservice.se.

13 Shoemaker (V86-3) var ok i första starten näst senast och ännu lite bättre senast, det kändes att han hade gått framåt en del och dessutom var barfota fram en bättre balans än runt om. Vi kommer att köra likadant ikväll så klart. Nu känns han dessutom ännu bättre i jobben än vad han gjorde inför senast och jag tror helt klart att han kommer att svara för en riktigt stark insats. Det är en otroligt sympatisk häst med rätt löphäst och jag gillar verkligen den här, han är bra för klassen. Det var dock synd på läget då vi fick bakspår på tillägg samtidigt som Zonguldak fick ett bra läge – den har jag respekt för. Min funkar i alla fall bra i ryggar och jag vill helst undvika alltför tufft upplägg med tidigt avancemang, utan kanske gå med i ryggar under sista rundan istället. Distansen är nog annars inga problem tror jag, han vann tyska St Leger förra året och är stark och rejäl. Jag tycker att han ska ses med viss chans om vi kommer till.

5 Panic Launcher (V86-5) har fått en kort pust utan att det varit några direkta fel på henne och jag skulle snarare vilja påstå att hon är riktigt på gång. För att vässa till henne lite för start så fick hon gå med i ett banjobb tillsammans med Habito på Jägersro i fredags och då var jag helnöjd med henne, de fick gå 1.21/2600 m, men med 1.10,5 s 500 m som en liten piprensare och jag var väldigt nöjd med båda. Det är svårt att jämföra de två i ett sådant jobb, vilken som var finast och så vidare. Den här är nätt och ettrig medan Habito seglar fram i lite tyngre ”Love You-stil”, men jag var jättenöjd med båda som sagt. Förutsättningarna för Panic Launcher blev perfekta här med ett bra spår över kort distans och jag kommer att ladda det som går första biten, men samtidigt är jag långt ifrån säker på att hon ska gå i någon ledning – hon har gått där lite väl mycket och det är möjligt att hon skulle må bättre av att gå i ryggar. Hon är klart bäst barfota runt om och vi kör så på en perfekt bana, men det har regnat en del och det ska fortsätta, och som det ser ut nu på förhand är det större risk att hon kommer att gå med skor än utan och det är ett minus i så fall.

5 Habito (V86-7) var sjuk senast och den starten är så klart bara att bortse ifrån, nu är han frisk igen och vi har även tagit lite prover för att förvissa oss om det. Han gick ju som sagt med i det här banjobbet med Panic Launcher och var jättefin han också, faktum är att jag inte är så orolig för att han ska vara sämre än vid segrarna. Han var så pass laddad och fin då att det nästan kändes som att han haft nytta av en liten paus. Vi kör barfota runt om igen på honom och gör inga ändringar i övrigt heller, och då han fortfarande är mycket bra för sin klass så är jag lite optimist och ser det som min bästa chans i omgången. Lycka till!

 

Leave a comment