All info om stallets hästar på Jägersro ikväll!

okt 14, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har en hektisk dag på Jägersro ikväll och startar hela åtta hästar. Här är infon och chansvärderingarna, i samarbete med spelarservice.se – tips och intervjuer dagligen!

2 Caddie Ksandra (lopp 1) hoppade i ledningen senast och jag tror att det berodde på en rad samverkande faktorer. Framför allt blev hon lite för ensam i ledningen och när mjölksyran dessutom slog till lite på ett tungsprunget underlag så blev hon lite vilsen och stirrig på ny bana och allt. Jag tycker att man kan sätta upp det på orutinens konto och hon kändes bra i övrigt. Jag tror att hon kommer att vara tryggare på hemmaplan ikväll och allt känns fortsatt bra i jobben och vi planerar inga ändringar. Känslan är att hon behöver mer tid och troligen är det andra i loppet som kommit längre och jag tror inte att det är någon jättehet vinstchans.

3 Alfayette Aggerup (V64-2) har inte fått till det helt på slutet men levererar ändå ganska jämna resultat. Det är egentligen ganska konstigt med tanke på att jag snarare tycker att hon är väldigt humörbetonad och ojämn från dag till dag. Hon visar heller aldrig var hon står innan det väl är dags och hon ger mig inga ledtrådar i träningen heller. På så sätt är hon svår. Det jag kan konstatera är i alla fall att det nu för första gången på ett tag är riktigt bra förutsättningar för henne. Det var det kanske även näst senast kan man tycka, men då gillade hon inte alls banunderlaget så den chansen försvann liksom ändå. Nu ser det dock väldigt bra ut och jag provar rejält från start då hon går bäst i ledningen och över kort distans, jag kan knappt påminna mig när hon var dålig i ledningen senast. Därmed inte sagt att hon vinner, hon har en lite begränsad högstanivå och är lite uppanmäld här men kommer vi till ledningen ger jag henne troligen chansen där. Inga ändringar.

5 Hobard (V64-4) är normalt bäst av mina två i det här loppet. Jag tycker att han gick ett bra lopp senast men han fick stryk av en bra häst och det var inte mycket att säga om tycker jag. Han har dessutom startat lite sporadiskt de senaste månaderna och att det nu blir lite tätare starter tror jag är ett klart plus i hans fall. Distansen är han lite ovan vid men hästen känns stark och rejäl och jag tror inte att han ska ha några bekymmer med den. Läget är också bra och jag ser honom som ett mycket tidigt segerbud normalt sett. Jag har varit sugen på att lätta honom ett tag och om banan bara är bra så kan det vara aktuellt ikväll. Det regnar en del nu (måndag kväll, reds.anm.) men bara det upphör under tisdagen så brukar Jägersros bana bara må ganska bra av det. Jag är faktiskt lite sugen på att rycka skorna runt om ifall banunderlaget tillåter och det är i så fall en ganska rejäl viktmässig lättning i hans fall. Det vore spännande att testa. 3 Largo Launcher i samma lopp är inte så mycket sämre än Hobard men ojämnare i prestationerna istället. Insatsen näst senast var väl så bra som när Hobard är riktigt bra, men han blandar och ger som sagt. Senast gillade han i och för sig inte banan och var ursäktad av den anledningen. Distansen gillar Largo och hästen går bra för Timo, några ändringar är inte planderade och man kan säga att Largo Launcher är en ständig outsider i de här sammanhangen.

2 Gordonston (V64-5) blev det fel för i comebacken näst senast och det tar jag på mig, senast provade vi ett snällare upplägg och jag tycker att han levererade en bra avslutning i ett lite uppullat taktiklopp. Med de här loppen börjar han närma sig formen på allvar och nu tycker jag att det är dags att börja ställa lite krav på honom igen. Distansen nu upplever jag som ett plus och han öppnar rätt bra så från ett sådant här läge laddar jag rejält från början och kör gärna i ledningen. Vi kör barfota runt om på nytt och med samma huvudlag och vagn, och det här är en bra häst för klassen – jag ser honom som min bästa chans ikväll, tätt följd av Hobard.

11 Höwings Tia Maria (lopp 9) hade faktiskt tränat klart förbättrat inför senast så därför var besvikelsen extra stor när hon svek igen. Jag hoppas att hon ska vara lite vassare med det loppet i kroppen, men å andra sidan var hon tuffare jobbad inför senast då hon inte hade startat på ett tag. Jag tror ändå att hon ska vara vassare nu. Vi gör inga ändringar och hon har fortfarande en del att bevisa så från dåligt läge får vi ligga lite lågt.

11 Leon Brodde (lopp 10) har bäst chans av mina två i loppet. Det är en klart fin häst som förvisso lottats till ett riktigt torskläge, men jag tycker att han var rejäl senast och han var grymt fin i sista jobbet – bättre än någonsin hittills, så jag har gott hopp om att han ska vara ännu lite vassare än senast nu. Jag kommer dessutom troligen att lätta av honom lite i balansen till ikväll, men det handlar fortfarande om fyra skor på. Kort distans är första gången för honom men det ser jag som enbart ett plus, även om det kanske inte är det just när man dragit bakspår. 9 Hopeful Sund har varit väldigt knepig i agerandet och humöret men efter en del ändringar i upplägget inför senast så uppförde hon sig i alla fall som en vanlig häst. Jag hoppas att hon ska vara lite på gång och under utveckling ju mer hon lär sig, men hon behöver fortfarande mer rutin som det känns. Även i hennes fall är det fyra skor som gäller men en lite lättare variant än de hon gått med. Lycka till!

Leave a comment