Alfas da Vinci tvåa i Frankrike!

okt 17, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Sexårige Alfas da Vinci slutade på fredagskvällen tvåa i ett lopp på den franska huvudstadsbanan Vincennes. I loppet som innehöll totalt 18 stycken hästar fanns det deltagare med startprissumma mellan 156.070 och 329.090 euro. Loppet vanns av svenskfödde och numera av Sofia Aronsson-tränade Nantucket som precis som Alfas da Vinci stod start i loppet över 2850 meter. Pierre Vercruysse körde ett mycket sparsamt lopp med vinnaren och lyckades kort före mål att fånga in en mycket tapper Alfas da Vinci. Nantucket belönades med 29.250 euro medan vi fick 16.250 euro för vår fina andraplats, båda hästarna kom i mål på 1.14,3. Loppet föregicks tyvärr av en omstart vilket inte är det bästa för vår del.

2011-års derbyvinnare Beau Mec fanns också med i loppet men syntes aldrig med chans.

En andraplacering i debuten på fransk mark ger verkligen mersmak!

Här kan du se sista 500 m av loppet.

http://www.youtube.com/watch?v=2LJugFaCliI

 

Jocke

Leave a comment