Stallets chanser under derbysöndagen!

sep 7, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar en trio hästar denna derbysöndag. Så här ser infon ut, i samarbete med spelarservice.se.

3 Holiday Sund (lopp 3) är bra i grunden och ifjol höll vi henne som vår bästa tvååring men efter det har det varit en del problem, men nu är hon under rejäl utveckling tycker vi och hon känns ännu vassare nu än inför senast. Däremot har hon hittills inte visat någon prestation som är nere i paritet tidsmässigt med några av de andra här, men å andra sidan tycker jag att min häst närmar sig att ta det klivet. Vi kör barfota igen, vilket varit ett klart plus de gånger vi kört så, och med samma huvudlag och vagn. Hon öppnar ok från ett sådant här läge.

1 Hobard (lopp 4) blev det helt fel för senast, jag styrde på i ett läge där de skärpte tempot där framme och vi blev hängande i spåren helt enkelt och han tröttnade. Jag tycker dessutom inte att barfota fram var någon hit för honom, i alla fall inte på den hårda bana som bjöds den dagen, och nu blir det åter skor runt om vilket jag ser som ett plus. Han har inte startat på fem veckor nu men känns som vanligt i jobben och är inte behandlad eller så utan vi har kört på som vanligt och utan att han är direkt vässad för stordåd så har han ändå fått gå på ganska bra och fått ett par urblåsare. Vi laddar det som går från start nu och eftersom han blir startsnabbare med skor runt om så är det ytterligare en anledning att köra så denna gång. Jag tyckte att han öppnade bra vid segern och är inte helt oäven ut. Hamnar vi bra till så tycker jag att han borde kunna vara med och göra upp om det.

8 Alfas da Vinci (V75-3) blev ju diskad senast, men han svarade i alla fall för en topprestation då och har känts fortsatt mycket fin efteråt så någon fara med formen är det inte, det är över huvud taget ganska små förändringar i hur han känns från ett jobb till ett annat och han är väldigt jämn av sig. Barfota fram är hans optimala balans och så går han igen, och vi gör inga andra ändringar heller när det gäller utrustning eller vagn. Spåret spelar ingen roll för honom, han är så långsam ut att han hamnar sist oavsett spår när han står tillägg så här och då är det heller ingen risk att han blir fast. Det är klart att det alltid är några bra hästar emot en sådan här gång men jag tycker inte att det ser värre ut än på slutet och är i grunden optimist kring hans chanser, konstaterar Jocke.

Leave a comment