Stallets chanser på Åby ikväll!

sep 24, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet är flitigt igång på Åby och här är informationen om hästarna – i samarbete med spelarservice.se, tips och intervjuer varje dag! 

10 Largo Launcher (V86-3) är nog min bästa chans för kvällen, även om jag inte tycker att jag har någon riktig vinstchans alls egentligen. Han var riktigt bra senast som tvåa och det känns som att han börjar närma sig exempelvis V75-formen från förra vintern, det var väldigt synd på läget här för från bra läge hade jag trott på chans helt klart. Det är helt rätt distans för honom och han är inte sämre i ryggar – det blir bara svårare att komma till från ett sådant här läge. Vi kör barfota runt om och ändrar inget i övrigt heller på honom. 1 Alfayette Aggerup håller inte samma kapacitet men har viss form och har gått bra för Bernardo, så att vi valde hästar som vi gjorde var ganska givet. Alfayette älskar kort distans och främre träffen, gärna vinden i ryggen också, men noterbart är att hon är långsammare ut från innerspår än från spår mitt bakom bilen och hon är inte direkt gynnad av innerspår av den anledningen. Vi kör barfota runt om, med helstängt, och med jänkarvagn som vanligt och hon går alltså maxad redan. Hon har nog platschans främst.

5 Shoemaker (V86-7) är inte så tokig och det ska bli kul att köra honom igen, debuten för mig var riktigt bra och han gick ett mycket starkt slutvarv bakom en riktigt bra häst. Jag tror dessutom att han ska vara lite vassare nu med det loppet i kroppen då det var mycket nytt för honom innan med ny miljö och så vidare. Balansmässigt så testar vi nog vidare lite grann, senast hoppade han dubbelt i värmningen när han hade skorna på sig men funkade nöjaktigt barfota i loppet. Ikväll lutar det åt barfota fram och skor bak för att bromsa upp baksteget lite och jag tror att det kan vara ett ytterligare plus för flytet i aktionen, och det handlar alltså inte om dåliga fötter eller något sådant. I övrigt inga ändringar och jag hoppas att han gör ett bra lopp. Han är däremot inte snabb från början utan snarare ganska spänd och kan springa och kan slå ihop från start om man inte är försiktig. Det är också främst på grund av att han är så svårkörd som jag valde honom före 8 Orizzonte Trio. Den senare har nämligen väldig form och senast kändes han fantastisk! Både i värmning och provstart kändes det som att han var redo för banrekord, men kort efter start slog han ihop och galopperade och var nog helt enkelt överladdad för så brukar han aldrig bete sig. Visst hoppade han tidigt även på Vaggeryd i somras, men då var han inte fräsch helt enkelt och här var det något helt annat. Nu är han lite bortlottad och kan få svårt att komma till, men det lyser fortsatt form om honom och det är sådana hästar som brukar kunna skrälla. Vi fortsätter med skor runt om eftersom det kändes så bra senast och jag har även tidigare tyckt att han inte varit hjälpt alls av att springa barfota. En sådan som Crowne har jag ju haft i träning och han är snabb, men kanske lite sprinterbetonad kan man ha i åtanke.

2 Caddie Kassandra (lopp 1) är inte alls tokig, hon är ganska liten men väldigt flyfotad, förnuftig och framför allt tidig. Vi gjorde en utselningsmiss i debuten så hon sprang och slog i vagnen och var aldrig riktigt körbar någon gång egentligen, men nu byter vi vagn och hon har form och fart som sagt. Jag tror att hon kan gå en 1.16-tid ikväll om loppet blir kört på ett sådant sätt, men man vet aldrig med de här loppen – på en sådan tidsnotering kan hon vinna med flera längder men hon kan också bli utan pengar om de andra kan 1.14. Vi ändrar inget förutom vagnen.

1 Hopeful Sund (lopp 4) är lite knepig och snudd på korkad. Ändå har vi nött på ganska bra med henne i provlopp, främst innan hon debuterade, så hon är mer rutinerad än vad det ser ut som. Hon gjorde det riktigt bra den gången då hon var tvåa men i övrigt har hon mest svikit och jag vill nog se lite mer av henne innan jag tar henne till mig och vågar tro på henne. Barfota bak senast var ett litet plus och vi fortsätter med samma, och innerspåret är bra eftersom hon är svår i volten också. Men jag ligger lite lågt och mycket måste nog stämma för henne. Lycka till!

Leave a comment