Mina chanser på Åby ikväll!

sep 3, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet provar med två hästar på Åby ikväll, och så här värderar vi chanserna – i samarbete med spelarservice.se som nu även finns att tillgå i mobilen eller på plattan om man laddar ner apparna. Tips, analyser och intervjuer dagligen. 

10 Amazing Anderosa (lopp 1) är en väldigt talangfull och fin häst som jag hoppas mycket på framöver, det är helt rätt modell och hon känns väldigt förnuftig så här långt i alla fall. Däremot är hon inte vässad för stordåd utan vi startar igång lite försiktigt med siktet på att nå full form lite senare på hösten. Hon har inte gått snabbare än kvalet, och när man sett andra tvååringar redan springa 1.14-1.15 i loppen så förstår man ju att andra ställer i ordning lite mer direkt. Min kanske kan springa 1.17 under rätt betingelser och jag tror normalt sett inte att det är en debutvinnare men det kan bli väldigt bra senare som sagt. Vi är med för att lära och det är realistiskt att tro att hon kan vara trea-fyra här.

12 Habito (V86-3) har tyvärr dragit ett iskallt läge. Så här långt är det ingen tvekan om att han är klart bäst i ledningen och en annan häst när han får trava i ryggar. Det flyter inte lika bra för honom då och han är inte lika framåt, och jag anar att han hämmas lite av grusstänket. Men han kommer att lära sig och ska man se det positivt så är det kanske bra att han då och då får lägen då han tvingas öva på detta. Det jag helst önskar är ett jämnt och hårt tempo där framme så att vi faktiskt kan bida vår tid i kön och öva lite på detta men ändå ha chans att vinna loppet, men pullar de upp för mycket där framme så kör jag nog framåt och jag tror att han i så fall kommer att göra ett mycket bra lopp i dödens. Distansen är perfekt och han känns fortsatt väldigt fin i lugna jobb, nu när han är igång och startar så flitigt så koncentrerar vi oss mest på att hålla formen på honom med lugna jobb och det verkar fungera bra. Vi fortsätter med barfota runt om och precis samma utrustning och vagn, de problem han har med att springa i ryggar är inget vi kan eliminera med hjälp av utselningen. Jag tycker att han vunnit med så pass bra marginaler på slutet att jag räknar med bra chans igen bara vi slipper den allra värsta sortens otur. Jag tror att han för dagen är lite vassare än 8 Let It Happen som dock också är bra, senast fick han gå lite för tidigt och det passar honom inte riktigt. Det är dock stor risk att det åter blir lite vingel för hans del härifrån. Lycka till!

Leave a comment