Gott om starthästar från stallet idag!

sep 6, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett helt gäng idag och så här ser vi på chanserna, intervjuerna är presenterade i samarbete med spelarservice.se!

7 Super Streamline (V4-2) var jag helnöjd med senast då han gjorde debut för mig, han hade ju inte startat på väldigt länge innan det och jag är ganska säker på att han kommer att vara ytterligare lite vassare den här gången med det loppet i kroppen. Däremot finns viss vingelrisk då han inte öppnar raketsnabbt, vi hade ju samma läge senast men då körde jag också lite på safety eftersom jag inte riktigt visste var jag hade honom. Nu kan vi nog köra lite mer men jag tror ändå inte att hästen är speciellt snabb första biten. Vi siktar på barfota fram igen och ändrar inget alls. Han borde ha chans om det är ett normalt lopp för klassen.

1 Kamanda (V4-4) har jag valt att köra före 12 Ocean Dream. De är ganska jämnkapabla kanske men Kamanda är den mer sprintergynnade av de två, dessutom ville jag gärna känna på honom själv den här gången då han tydligen agerade väldigt märkligt senast då han var ovanligt seg och sprang och släppte grejerna till och från under loppet. Det var ett mycket märkligt beteende eftersom han kom från karriärens två bästa insatser på Halmstad under samma dag gången innan. I jobben känns han normal så jag hoppas att den sämre insatsen senast var ett hack i kurvan. Vi kör barfota och med samma grejer och problemet är egentligen främst spåret eftersom jag inte tror att han kan hålla upp någon ledning. Ocean Dream slog sig på ett knä senast och hoppade med platschans, men jag tror inte att hon hade haft chans att ta sig till final. Hon håller väl normalform och känns alltid helt ok i jobben men det är bara att konstatera att hon svikit en del hos oss så här långt. Nu får hon ett par nya skydd på benen men i övrigt gör vi inga ändringar och tar hon pengar är jag nöjd.

6 Bubba Degato (V75-2) är den som har chans tycker jag, han var bra senast och har fortsatt att träna starkt efter det. Han är inte alls tokig den här, men som jag läser loppet så är han tredje häst bakom Calvin Borel och Antonio AM. Båda dessa har jag stor respekt för, och det är ett minus att min häst inte kan öppna något speciellt alls, vi har ingen större nytta av framspåret och det finns en viss risk att vi blir hängande. Vi kör med samma huvudlag och vagn som tidigare, men däremot är det troligt att jag rycker alla skorna den här gången. Vi har bara kört barfota runt om en gång tidigare och då van han i och för sig men var inte riktigt mogen för det utan sprang och sökte och kände efter en del, och ett sådant beteende duger inte på V75. Men han är mer mogen för det nu och jag tror att det kommer att gå bättre och då är det normalt också kanske en växel till för honom.

7 Alfayette Aggerup (V75-5) ligger jag lägre på, vi tycker att hon var lit småblek senast i ett ljummet gäng och nu är det ännu tuffare emot, förvisso kan hon som de flesta märrar vara ganska ojämn men det ger ändå en osäkerhetskänsla när de levererar en sådan prestation. Dessutom är hon klart bäst på sprint och har spår långt ut så förutsättningarna är inte strålande. Hon jobbar i alla fall helt ok och går maxad som vanligt – det finns alltså inget ytterligare att göra i det avseendet heller. Hon trivs bra för kusken och skulle hon bli trea-fyra här är jag fullt nöjd. 

7 Panic Launcher (lopp 12) är den klart bättre av mina två i loppet, hon har inte startat på sex veckor men kommer väl förberedd och har även gått rundbanejobb inför detta. Över full distans siktar vi på ett fint lopp i ryggar så att hon håller sig lugn. Däremot slet det väldigt hårt på fötterna på Axevalla och trots att det gått en lång tid sedan dess så tog hon så pass mycket stryk att det är risk för att hon måste gå med skor denna gång och det är inte optimalt. 8 Carbon Launcher har lite svårt att räcka och är också mer sprinterbetonad, hon har varit borta ännu lite längre och varit hos veterinären så jag är lite osäker på formen där och ligger lågt från sämsta läget. Barfota som vanligt.

12 Alf H.L. (lopp 13) var rätt bra senast och fick bara stryk av en smygkörd som jag tror att han inte riktigt såg på grund av skygglapparna. Med de här förutsättningarna kör vi dock troligen med samma huvudlag igen och barfota fram som senast. Han jobbar fortsatt bra och blir bättre och bättre hela tiden men jag gissar att de kommer att springa ganska fort den här helgen och det är aldrig lätt att stå tillägg på ett stort fält. Lycka till!

Leave a comment