Chanserna på Jägers ikväll!

sep 23, 2014   //   by Joakim   //   Okategoriserade  //  No Comments

Stallet är flitigt igång på hemmaplan ikväll och här är chansvärderingarna i samarbete med spelarservice.se.

4 Holiday Sund (V64-3) svarade för en bra avslutning senast och känns fortsatt fin i jobben så jag har anledning att tro på en fin insats och det finns inga moln på himlen. Det är dock en lite sprinterbetonad dam och även om det gick bra senast så är det inget plus att det åter är full distans. Vi får prova lite från start då hon är rätt snabb, men om jag sedan vill köra där eller inte beror helt på utvecklingen i loppet och jag vill inte låsa mig vid någon taktik. Men underförstått så är det väl så att jag inte vill att hon ska få det alldeles för tufft över den här distansen. Hon har varit gynnad av att tävla barfota och det fortsätter vi med, och då propositionen dessutom passar så hoppas och tror jag att hon ska vara med och dyka upp i striden.

10 Gordonston (V64-4) har varit borta länge för en komplicerad hovskada och jag var fullt nöjd med comebacken, han var kanske lite för löpsugen under vägen och lade bort en del krafter vilket han inte hade råd med då det saknades lite till formen, men han kändes väldigt fräsch och fin och det är helt klart det viktigaste i hans fall. Han kändes minst lika fin som innan uppehållet. Han ska också gå framåt en hel del med det loppet skulle jag tro och enligt alla indikationer han ger oss så är han nog nära form med ett kval och ett lopp i kroppen. Jag håller den här hästen väldigt högt och utan hans stora skadeproblem så här långt så tror jag att han hade haft en miljon på sig – sådan kapacitet har han. Med andra ord tycker jag att han ska räknas rätt tidigt här trots bakspår. Vi kör barfota fram igen men byter det halvstängda mot ett öppet huvudlag eftersom han blev för pigg senast.

2 Bertille va Unia (V64-5) håller jag som min bästa chans ikväll, även hon hade varit borta länge innan senast, i hennes fall på grund av en senskada. Att hon skulle komma ut och direkt vinna på en 1.11-tid var för mig mycket överraskande, men samtidigt ska man komma ihåg att loppet kördes på ett sådant sätt med kraftig överpace och man kan vända på det och säga att hon var den som höll farten bäst. En så tuff comeback kan så klart slå åt båda håll men Bertille ser väldigt fin ut efteråt och jag tror nog bara att hon haft nytta av det loppet och ska vara ännu lite vassare nu. Hon drog ett perfekt spår och är rätt snabb ut så jag laddar nog en bit, och även om hon går från alla positioner så kan det ju så klart vara allra enklast att köra i ledningen. Men vi får se. Vi ändrar ingenting jämfört med senast och jag tycker att hon ska ses med bra chans.

8 Global Navigator (V64-6) får det nog normalt sett tuffare. Hon var ok senast på Tingsryd, men jag trodde att hon skulle vinna det loppet från ledningen och för att få överbetyg tycker jag att hon skulle ha hållit undan. Hon har hög högstanivå och har egentligen alltid chans i sin klass, men hon kan vara lite ojämn och när hon inte lyckades vinna senast är det svårt att ställa några större krav på henne här mot tuffare hästar, över väl lång distans, och från sämsta läget. Hon känns annars fullt normal i jobben och inga ändringar är planerade.

7 Leon Brodde (lopp 10) har viss fart och kapacitet men är lite stor och valpig fortfarande, i kvalet agerade han väldigt opolerat och hoppade i ledningen efter en bit och tog sig sedan ytterligare en galopp. I debuten senast fungerade det betydligt bättre men det blev ett konstigt lopp där första varvet gick på 1.23 eller något och han fick aldrig riktigt tag i ledaren till slut men var helt ok. Jag tror att det här kommer att bli en ganska bra häst men han är långtifrån färdig och det är inte som treåring han kommer att glänsa, utan senare. Hästen är dessutom lite svår att ladda med och vingelrisk finns från detta läge, och motståndarna är svårbedömda. Min ska vara lite vassare än senast i alla fall och vi gör inga ändringar. 

Leave a comment