Kvällens chanser på hemmabanan!

aug 13, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Det är spännande chanser som stallet selar ut ikväll och här är startkommentarerna – i samarbete med spelarservice.se.

2 Lindo Eden (V86-1) spurtade helt ok senast över full distans, normalt sett tycker jag att han är avsevärt vassare på kort. Han är dessutom rätt bra från start och det var ett väldigt intressant läge vi drog här, däremot mötte vi ju Trust Launcher på Axevalla och jag tror att den kan bli svår att ta en längd på, men vi får se lite hur det utvecklas. Jag är i alla fall väldigt nöjd med min häst och tycker att han ska ses med lite chans normalt sett. Det blir inga ändringar alls.

6 Habito (V86-3) är min klart bästa chans under hela kvällen, han fortsätter att leverera varenda gång och vann enkelt senast utan att gå i botten. Det var första gången han gick barfota runt om då och jag kan konstatera att det fungerade bra, hur mycket överväxel det sedan var är jättesvårt att säga eftersom han känts så fin och gått så bra hela tiden. Det är i så fall nyanser. Hur som helst siktar vi på barfota runt om igen för han har fina fötter. Vi har spår en bit ut precis som senast men min plan är att ladda det som går framåt igen och sedan får vi se om vi släpps hela vägen till front. Jag kommer att göra ett rejält försök i alla fall eftersom han fortfarande är lite stänkrädd och visar sitt ogillande med att springa i ryggar. I front tar han i och löper ut på ett helt annat sätt. Jag är ganska stor optimist på honom, särskilt om vi skulle komma till ledningen.

1 Alfas da Vinci (V86-7) är egentligen ingen bra voltstarthäst, men eftersom uppgifterna sett ut så hela året så har det blivit så bara och han har lärt sig efterhand. Numera känns han i alla fall ganska stabil även om han fortfarande är ganska långsam ut. Att det nu är bilstart ser jag som ett klart plus i förhållande till de andra hästarna, men innerspår är i princip sämsta tänkbara och han lär inte spetsa. Dels är han inte tillräckligt snabb, men dels är han också ganska svår att ladda då han kan slå ihop och fela då. Senast fick han sin första plump i protokollet på mycket länge men loppet blev fel och det är bara att glömma. När jag sökte mig framåt så skärptes tempot markant samtidigt och det går inte att vinna på den här nivån när man hänger i spåren i 1600 meter. Det är svårt att säga hur han har tagit det eftersom han bara går rätt lugnt mellan starterna men av allt att döma ser han bara fin ut. Vi kör barfota fram och med samma grejer igen och chansen är svårbedömd. Det är ingen tvekan om att han duger men det är ett riktigt strulläge han dragit.

8 Hopeful Sund (lopp 6) galopperade omotiverat i andra ut senast i ett tidigt skede av loppet, det var en galopp som förvånade och överraskade mig mycket eftersom hon värmde och provstartade mycket bra och kändes snarare bättre än vanligt. Dessutom brukar hon ju inte galoppera. Hon ville väl bara visa oss att hon faktiskt är en häst helt enkelt, och dessutom en orutinerad sådan. Hon har inte hunnit göra så mycket efter det men täta starter är inga problem eftersom det inte blev något lopp senast. Vi kör med samma skor igen och kort distans är normalt ett plus för henne, men det chansartade läget kanske kompenserar ner det dock. Vi gör inga ändringar alls, senast hade bytt till ett öppet huvudlag och det fortsätter vi med.

1 Bubba Degato (lopp 8) tränar fortsatt bra och jag tycker nog att han var fullt godkänd senast som tempotorsk ute i spåren. Normalt sett tror jag knappast att han kan vara med och hacka om någon ledning från det här spåret, han hade ju innerspår för några starter sedan och hamnade då i tredje invändigt innan han blev trängd till galopp. Han bör dock i alla fall få ett bra lopp och borde rimligen vara med rätt så långt framme i ett sådant här lopp. Vi kör barfota bak som vi brukar och sedan brukar jag alternera lite mellan huvudlagen beroende på vilken typ av uppgift han har, men det lutar åt halvstängt denna gång. Lycka till!

Leave a comment