Chanserna på Jägersro ikväll!

aug 5, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har ett gäng på hemmabanan ikväll och så här ser infon ut, gjord i samarbete med tips- och travsajten spelarservice.se. 

5 Jetblue Volo (V64-1) får svårt här, det är en bra häst i grunden men han har varit borta i 1,5 år på grund av en elak hovbensfraktur och att tro på stordåd direkt vore galet. Vi startar igång lite snällt och tävlar oss fram mot formen. Han kommer dessutom att gå med skor här i comebacken. Jetblue har gått två kval inför detta, han hoppade direkt i första men var ok i det andra men det känns ändå att han behöver lopp. Han har inte gått några snabbare jobb än kvalet inför detta och jag ligger alltså mycket lågt och det är snällt upplägg som gäller.

11 Lindo Eden (V64-5) var ursäktad då han blev påkörd senast, han var ruggigt fin i första heatet så det var synd. Hästen kan en hel del och är på väg uppåt, men det var synd på ett så trist läge då han är så startsnabb. Det är klart att vi behöver mycket tur men det positiva är i alla fall att vi får spara speeden till slut så om det klaffar behöver det inte vara iskallt. Vi kör barfota igen och med samma huvudlag, men däremot åter jänkarvagnen på igen som han inte hade senast, avslutar Jocke.

10 Hopeful Sund (9) var rätt bra senast efter tuff öppning, hon kom till ledningen för att sedan släppa och fullföljde bra – hästen känns faktiskt lite under utveckling även om hon fortfarande behöver mer rutin och självförtroende. Hon har varit nervös och ängslig i samband med tävling men nu börjar hon förstå mer och mer vad det går ut på. Det blir skor på igen, men kanske plockar vi bort det helstängda nu när det är volt igen. Jag har en känsla av att det kan bli lite för mycket för henne och när det var volt i debuten gick hon med öppet, sedan med det helstängda efter det. Vi får se hur det blir med det, det beror på hur hon känns för dagen och vi avvaktar med det beslutet.

5 Höwings Tia Maria (11) är en intressant debutant som dock fick sämsta möjliga läge, även om vi gnuggat lite i provlopp och blivit bättre så kan hon fortfarande resa sig och krångla och snäva spår är inte alls bra. Hon är annars mer rutinerad än vad man kan tro och har vunnit ett par enkla provlopp på runt 1.19. Det är en trevlig häst och hon gör säkert ett vettigt lopp men det är ingen stjärna och hon kan kanske 1.18. Vi kör med skor så här i första starten. Lycka till!

Leave a comment