Stallets chanser på Jägersro ikväll!

jul 15, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  1 Comment

I samarbete med spelarservice.se så kommer här stallets syn på chanserna ikväll på hemmabanan Jägersro. Lycka till!

5 Veyron Brodde (lopp 1) satt fast senast i ganska tufft gäng och kändes faktiskt lite förbättrad jämfört med starterna innan, det var bättre tryck i honom helt enkelt. Vi kör med skor runt om igen och planerar inga ändringar, och från ett vettigt läge i ett litet fält kommer han att vara långt framme, men jag tror att det blir svårt att slå From Dust To Dawn som är riktigt bra. Det mest sannolika är att vi kan sluta tvåa, särskilt som jag inte tror att vi tar en längd på den från start.

5 I Won´t Dance (V64-1) gick rätt bra senast ändå tycker jag, han följde som trea på innerspåret och sedan när vi väl klev ut så fick vi lite för långt fram, men han fullföljde bra tycker jag. Det har nog varit riktigt nyttigt för honom att få springa riktigt fort flera starter i rad och trots att det bara är sex dagar sedan senaste starten tycker jag att det ser ut som att han vaknat till ordentligt och han ser otroligt pigg ut. Täta starter ser jag alltså bara som ett plus. Men visst, det är första gången han startar så tätt för oss och man kan ju aldrig garantera något. Vi kör barfota igen och ändrar ingenting alls i övrigt heller. Nu ska han ut i ett vanligt snabblopp på Jägersro och det är klart att han måste vara ett tidigt bud nu, däremot tror jag inte jag laddar – jag tycker att han visat sig lite småmätt på att gå i ledningen och han är vassare i ryggar. Sedan kan det så klart bli ett konstigt och uppullat lopp i ett så litet fält men det är inget jag går och oroar mig för, det finns så många sätt man kan förlora travlopp på, men jag tror att han borde ha vettig chans här.

5 Largo Launcher (V64-2) var jättebra ifjol och även i vintras när vi provade på V75 ett par gånger, men efter det har han inte nått upp i samma nivå längre men jag tror inte att han stagnerat utan mer att han inte nått upp i form helt enkelt. Senast var han dålig i halsen och den insatsen är bara att glömma, han blev frisk ganska fort efter det men har ändå varit ifrån ett bra tag. Han känns ändå fullt vettig i jobben och gick ett 2640-metersjobb med en snabbare avslutning nyligen och då kändes han som sagt startklar med råge, även om det inte finns några garantier för att det finns någon toppform där. Vi kör barfota och med precis samma grejer som vanligt och han är lättkörd för lärling. Jag kan dock ändå inte vara alltför optimistisk då det var så länge sedan han gjorde något riktigt bra lopp.

7 Kamanda (V64-5) har hoppat två gånger i rad nu och är inte riktigt stabil, samtidigt är det inte mycket att säga om senaste galoppen då det blev en dålig volt och han hade dåligt spår redan från början. Det kom flera ekipage i vägen. Men han känns ändå förbättrad i träningen och han kan mycket i grunden, dessutom passar distansen perfekt då han är stark. Ikväll blir det barfota runt om på en bra bana och vi tror väl fortsatt att det ska kunna vara ett litet plus även om det inte haft så stor effekt tidigare. Han borde ha vettig chans att dyka upp i striden.

7 Bella Bourbon (lopp 12) är en rätt trevlig debutant som kvalade redan tidigt som tvååring men som dragits med mycket fräschörproblem efter det och det har tagit tid. Nu är hon i alla fall på g igen och har gått 1.17 i provlopp på ett bra sätt och jag är nöjd. Däremot är hon nog bara medelsnabb från spåret och det kan bli vingel. Dessutom har jag sett Unity Knick i provlopp och den är betydligt längre kommen än min just nu och ser sväårslagen ut trots bakspår.

1 Comment

  • Snygg styrning av I Wont Dance, millimeterprecision på den!

Leave a comment