Stallets chanser på Halmstad ikväll!

jul 3, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Dags för sprintermästarkväll och här kommer info om kvällens starthästar i samarbete med spelarservice.se.

– Stallet har en häst med på V75, och det är 15 Alfas da Vinci (V75-5), som dock var struken nyligen. Men det var mest en försiktighetsåtgärd, han hade hostat några gånger så vi kollade upp honom med veterinären tre dagar innan start och då hittade man inget så vi fick välja själva hur vi ville göra och tog det säkra före det osäkra och strök. Han är dock jobbad hela tiden och jag körde ett banjobb med honom nyligen och tycker då att det kändes som att han fortsatt står där jag vill ha honom. Vi fortsätter även barfota fram och behåller bakskorna för jag tycker att han känns bättre så, och vi gör inga andra ändringar heller. Jag tycker egentligen inte att det ser så mycket värre ut än vad det gjorde på Kalmar senast då han skulle ha startat och vi hoppas på det bästa. Jag litar i alla fall på min häst och den här strykningen påverkar inte mina förhoppningar.

1 Lessy Brodda (lopp 13) var bra senast vid segern och det har inte varit några stora konstigheter efter det utan hon har fått jobba på som vanligt, och hon gick även banjobb med Alfas da Vinci här nyligen. Vi har velat vänta in den här uppgiften eftersom insatsen ikväll också delvis bestämmer om vi ska prova henne i kvalen till Stochampionatet. Jag tycker att hon känns fin i jobben i alla fall och är inte speciellt orolig. Smygläget är bra, jag tror nämligen inte att vi kan vara med och köra om någon ledning utan det är ett invändigt lopp som gäller – i alla fall inledningsvis. Vi kör med skor och ändrar inget.

 – 8 Veyron Brodde (lopp 15) har jag tidigare tyckt varit klart bättre än 1 Alf H.L., men den senare har utvecklats starkare de sista två månaderna och har närmat sig rejält. Alf är dessutom skapligt rask ut bakom bilen och gillar läget, men taktiken är upp till kusken. Vi kör i alla fall barfota runt om igen och ändrar inget. Veyron var helt ok igen senast men mötte för bra hästar och jag tycker att han fick med beröm godkänt. Han känns helt ok varje gång och samma sak i jobben, men ändå säger mig känslan att han inte är riktigt ”där” ännu, han kan bättre än visat. Vi kommer att köra med skor som vanligt och även i övrigt samma grejer, läget är chansartat men mina två har väl ganska likvärdiga chanser.

Leave a comment