Stallets chanser på hemmabanan ikväll!

jun 24, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett gäng på Jägersro ikväll när man kör saxbana mot galoppen, och så här går våra tankar – publicerade i samarbete med spelarservice.se som gör tips och intervjuer till travet dagligen.

4 New Maximus (lopp 1) är en spännande debutant som kommit allt mer, vi har jobbat ganska mycket med honom och efter strulmissen i första kvalet där han försökte hoppa över sin egen skugga så vann han provlopp och har utvecklats starkt även i träningen sista månaden. Han har börjat orka med sig själv lite mer. Han kvalade nu senast också på fint sätt på svår bana, och det här är en plusvariant men fortfarande finns det en hel del att slipa på. Jag har dryga 15 treåringar och New Maximus har ju inte kommit så långt som flera av de andra, men i den fas han befinner sig jämfört med de andra i samma läge så tillhör han de bättre, och kanske är den som kvalat på bäst sätt till exempel. Han borde ha chans direkt. Spåret klarar han nog men han är inte helt stabil och man ska komma ihåg att han inte är helt fläckfri i aktionen, det är en ganska stor och tung häst som kommer bli ännu vassare barfota och med mer träning och tävling. Han kommer bli bättre och bättre. Vi inleder dock med samma skor som vi kört med hittills och jag tror det ska funka ganska bra också.

2 Holiday Sund (V5-1) har inte lyckats lika bra som ifjol ännu, men hon har inte hamnat rätt på det i loppen helt enkelt, men inte heller hittat rätt formmässigt. Hon känns normal i jobben på alla sätt och vis men jag vill ligga lite lågt tills visad form, vi kör med skor igen och inget nytt. Hon får starta på mot formen och jag har inga förhoppningar. Spåret här med andra i volten är inte det bästa man kunde önska sig men inte heller det sämsta och hon bör sköta sig.

10 Kamanda (V5-4) är ruskigt svår att räkna på. För tre starter sedan värmde han som en dröm, jag har aldrig känt honom bättre och trodde inte att han kunde förlora efter att han flutit fram i 1.10-tempo. Men sedan öppnade sig skyarna till loppet och banan blev hårdare, och då funkade han inte alls. Näst senast var han toppfin igen vid segern för att sedan åter inte få det att funka riktigt, och hoppade som slagen. Han värmde och provstartade fullt normalt även då och var inte sämre, det var snarare så att han var ovanligt fin i starten innan. Vi har alltså inte behandlat eller fixat till något utan han är normalt jobbad och startar ju också ganska kontinuerligt nu. Hästen kan mycket och är klart gynnad av att tävla på hemmaplan nu där han brukar funka bra, men det är en stor och lite bulig häst och jag vill varna för spår fem på tillägg utan springband. Det finns viss galopprisk från start och även felfri är det risk att han tappar lite grann. Vi kör alltid med skor och samma huvudlag och jag planerar inga ändringar nu. Visst har han hygglig chans att vinna om han sköter sig, men jag har till exempel respekt för en sådan som Celebrity Lane som dessutom har springspår och kan vara 10-15 meter före oss direkt. Min är också ändå lite svårbedömd efter plattmatchen sist. Jag vill i alla fall absolut inte ha dålig bana för då är vi nog borta, fast och fint och mjukt ska det vara.

10 Global Navigator (V5-5) var fin senast vid skrällsegern och favoriten svek dessutom, men det var ändå oväntat att hon skulle vinna från dödens direkt efter uppehåll även om hon hade tränat bra. Det var helt enkelt en rejäl insats och hon ser ut att ha tagit loppet bra, hon är i och för sig alltid lite kantig och så men det känns som att vi är nära formen redan. Vi kör barfota som vanligt och inga ändringar, nu bjuds det tuffa förutsättningar med bakspår på kort och det vet ju alla hur lätt det är att det kan strula då, men hon kommer att göra ett bra lopp och kan absolut duga. Vi körde med första jänkarbike sist och det fungerade väldigt bra så vi kör med samma nu. Jag hoppas att vi ska ha vinstchans utan att vara hundraprocentigt påläst. Jag deläger Global Navigator och måste köra henne, men tycker också att hon är lite bättre än 9 Lindo Eden som dock ryckt upp sig markant och börjar leva upp till det han lovade när vi köpte honom. Han kom till oss utan form men har ryckt upp sig rejält och han gick mycket bra senast från omöjligt läge. Det har dessutom varit ett plus då han kunnat gå barfota runt om i de två senaste starterna. Han är lite stampig med skor och det har flutit finare barfota två sista och vi kör samma nu och ändrar inget i övrigt heller. Lycka till!

 

 

 

 

Leave a comment