Stallets chanser på Halmstad ikväll!

jun 9, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har tre hästar till start på Halmstad ikväll och här presenterar vi chanserna i samarbete med spelarservice.se.

1 Bubba Degato (V64-2) kommer från seger.

– Han var rejäl då och visade fin inställning då han avgjorde i fin stil, hästen fungerade bra barfota då men även om vi kanske anmäler barfota runt om för att ha alla vägar öppna så vill jag känna på honom bakom bilen innan vi bestämmer. Han brukar vara lojal och sköta sig men är ändå lite valpig och det finns ett riskmoment med bildebut här. Vi har aldrig provat tidigare och dagens bilprov blir första tillfället han ser en sådan. Skulle jag gissa så tror jag att han sköter sig, men det är tveksamt om han är snabb nog att hålla upp. Och det kan innebära problem. När det gäller balansen vill jag som sagt hålla det öppet och det kan bli sena beslut och ändringar, men som det känns på förhand så lutar det åt skor fram för att han ska bli så stabil som möjligt och dessutom kanske vi plockar bort det helstängda som han gått med. Hur dessa eventuella förändringar påverkar honom återstår att se, men jag skulle inte göra dem om jag inte trodde att det var rätt. Han bör ha chans, men värste konkurrenten Beppe AM har jag själv haft i träning och den har högre grundkapacitet än Bubba Degato, och sedan får vi se vilken form han är i.

3 Lord Brodde (lopp 1) debuterar, och det är en trevlig häst men utan riktig stjärnstatus kanske, ha behöver nog lite mer tid. Han har dock viss fart i alla fall och förutom kvalet har han gått ett tuffare jobb på min gård med 1.17 ett varv och det motsvarar väl kanske 1.15 på en normal bana. Hästen är lite valpig och vi får väl se vad han tycker om att åka ut och resa nu när det är lite varmt och så, men han kan nog runt 1.18 i alla fall för annars får både jag och hästen skämmas. Han inleder sitt tävlande med skor.

10 Carbon Launcher (lopp 11) är kanske inte absolut på topp men håller jämn och vettig nivå, det var dock väldigt synd på bakspåret eftersom hon är så startsnabb. Vi kör barfota igen och ändrar inget och hon får väl ses som en luring beroende på hur det klaffar.

Lycka till!

Leave a comment