Intressant nyförvärv på Vaggeryd ikväll!

jun 18, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Intervjun inför V86 Vaggeryd ikväll presenteras som vanligt i samarbete med spelarservice.se.

– Vi startar ett mycket spännande nyförvärv på V86 och det handlar om 5 Habito (V86-6), som naturligtvis kommer från Tyskland, och som dessutom startat rätt nyligen och alltså är färsk i Sverige. Jag har bara haft honom i knappt tre veckor och hästen kom fräsch och fin och i full tävlingsform. Av erfarenhet vet jag ju att de ändå brukar gå framåt och bli lite bättre när vi fått ha dem ett lite längre tag och forma dem efter vår modell, så visst är han svårbedömd, men jag vågar nog ändå påstå att det här är en riktig plusvariant som jag hoppas att vi ska få roligt med framöver, det är en stor och maffig typ. Det är samma ägare som Brioni och de brukar också bara skicka upp hästar som de tror duger fint i Sverige och de har bra omdöme. Jag har kört 1.22/2600 meter med 1.15 ett varv med honom och det jobbet var jag nöjd med. Han är lite nervig och stänkrädd, lite som Grumetti, men det är bra styrka och bra kliv i honom och jag tror att lång distans som det handlar om nu passar perfekt i det här läget. Jag har inte provat honom bakom bil men kikat på starter på film från Tyskland och bedömer honom som medelsnabb utan att vara någon blixt. Jag vet inte exakt hur han gått tidigare med balans och utrustning men jag kommer att inleda med aluminium runt om på honom och sedan får vi se vad det blir för huvudlag efter värmningen, och han kommer också att gå med stänknät och nosfladder och sådana grejer. Men han känns inte osäker utan även om han har sina problem så hjälper han till själv och reder upp situationerna. Jag vet inte exakt vad han möter men han står nog vettigt till i sin klass här och han ska nog bevakas tidigt direkt.

 

Leave a comment