Chanserna på V64 Åby ikväll!

jun 12, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Vi har tvingats stryka en häst, men har fortfarande en duo kvar på V64, och så här ser vi på stallets chanser – i samarbete med spelarservice.se som producerar intervjuer, tips och analyser dagligen.

9 Largo Launcher (V64-3) var ju bra vintras när han var med bland annat på V75 och han är väl ungefär lika bra nu, det är bara att det inte räcker sommartid. Senast var han väl okej men inte mer, men samtidigt var det länge sedan nu som det riktigt var hans förutsättningar. Han är sämre i ryggar då han är lite trevande från start och även lite stänkrädd och med andra ord är läget ikväll inte optimalt heller. Han galopper i alla fall inte av stänket numera och han börjar lära sig, men vi gör inga ändringar och jag har ingen feeling för att han ska kunna vinna idag.

6 Global Navigator (V64-5) håller normalt sett bra V75-klass, men är ojämn både i tävling och träning. Det blev lite tufft för henne i våras på hårda banor och mot tufft motstånd, då hon bland annat var ute mot B.B.S Sugarlight så hon ledsnade och tappade formen helt enkelt. Nu har vi givit henne en träningsperiod där hon känns bra ibland och ibland sämre, men hon kommer väl förberedd och har bland annat gått 1.22/2600 meter med 1.12 sista 500 och även i övrigt har hon gått en del intervaller i tävlingstempo. Man ska komma ihåg att min häst gick 1.11 två gånger i fjol och jag hoppas att hon ska ha utvecklats till i år, men det ska ju bevisas på banan också. Det är dessutom en stor och tung häst som kan behöva lopp i kroppen trots att hon är bra förberedd. Vi kör med samma balans och huvudlag, men däremot ska jag värma henne med en jänkarvagn om det går. Hon är ju stor, men om det går så siktar vi på att köra så för första gången. Här möter hon ju bland annat Valkyria R.Ö.K. som är en häst av god V75-kalitet, men det är min häst också i ljusa stunder men jag tror att i får invänta toppform innan hon är ett hett segerbud.

Leave a comment