Två härliga dagar!

maj 31, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  1 Comment

Kristi Himmelsfärds dag innebär Gentlemannadagen på Jägersro, ett trevligt arrangemang där många hästintresserade ställer upp och ideellt drar sitt strå till stacken. I år kom det över 12.000 besökare, har vi tur kommer några av de som var här för första gången tillbaka.

Stallet hade bra förspänt och fick två segrar med sig hem. Först ut var treårige Bone Machine som nu var mogen att prova barfota och som denna gång i ett tidigt skede kom till spets. Lillebrodern till Kamanda är fortfarande lite ospeedig men han kommer undan för undan och denna gång var det hans tur. Seger nummer två kom genom fyraåriga Panic Launcher. Stoet efter Thai Tanic provade nu bilen för första gången och gjorde det över förväntan. Hon öppnade fort, var sedan helt kontrollerbar och stack till slut undan på lätta ben. Verkligen häftigt för alla nya delägare till Panic!

Dagen efter var det Kalmar som stod på menyn. Åter bra laddat och här blev det kanonutdelning.

Det började med Lessy Brodda som från bakspår fick marschorder redan efter ett halvvarv. Normalt inte hennes likör men nu var det läge och hon var sedan gåvillig hela vägen och vann säker med ett par längder. It´s Thyme trea i samma lopp och har nu två lopp i kroppen, på gång! Nästa lopp och nästa seger var Lindo Eden. Femåringen köptes från Arnold Mollema i Holland där han visat intressanta resurser men i de tre första starterna i vår regi gjorde han ingen mer än konkurrenterna glad. Nu kändes det allmänt uppåt och vi plockade av honom skorna. En rejäl insats från valackens sida gav en säker seger. Seger nummer tre kom med I Won´t Dance. Han var riktigt bra i debuten för oss på Mantorp och vi hade naturligtvis höga förväntningar på honom även denna gång. Jag måste säga att han gjorde ingen besviken. Vi började från tillägg över kort distans och det gick fort hela vägen så vi fick inget gratis. Men han var ruggig denna dag och gjorde en insats som innebar ett prydligt nytt svenskt rekord. Det viskas även om att segertiden 1.11,6/1660 meter är nytt världsrekord! Nästa start blir Bild-Pokal i Hamburg.

Seger nummer fyra, och den fjärde i rad, kom genom Bubba Degato. Senast i Mantorp var det inte hans dag men denna gång var det ett helt annat drag i honom. Från tillägg över medeldistans visade Bubba prov på fin inställning då han efter ett tufft slutvarv stred tappert när han både plockade ned ledaren och sedan försvarade sig mot den som liftat med i rygg. 1.16,4 full väg volt är en klart gångbar tid.

Det blev alltså sex fullträffar på två dagar. 

Jocke

1 Comment

  • Ni är bäst! Saknar er!<3

Leave a comment