Stortrav på Lunden och här är mina V75-chanser!

maj 10, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar två hästar på V75, och vi har lite förhoppningar om att vara med och hacka då jag kommer med två formstarka djur. I samarbete med spelarservice.se så ser vi på chanserna så här:

7 Alfas da Vinci (V75-1) vann V75 på bra sätt senast och har tagit det väldigt bra, han känns snarast ännu bättre efteråt och blir egentligen bara spänstigare och spänstigare och finare och finare. Som banan var idag (lördag) när jag körde på den så var den fin och nästan på gränsen till lös efter att de hade lagt om den i veckan, men de har hotat med regn under söndagen och då kanske det blir lite hårdare. Jag tycker att min häst visat på slutet att balansen inte är avgörande för honom, men utgångspunkten och ambitionen är i alla fall att plocka skorna nu och köra barfota runt om. Normalt sett ska det ju vara ett litet plus. I övrigt kör vi med samma grejer. Voltstart är egentligen inte da Vincis grej, men han har i alla fall blivit bättre och stabilare och numera är han bara långsam ut… Jag tycker att han varit så pass bra att han borde räknas. Jag ser det som min bästa chans denna dag.

6 Grumetti (V75-3) vann senast trots att jag låg lågt innan, jag tyckte inte att han hade glänst i jobben och egentligen ska segern senast heller inte övervärderas. Favoriten hoppade bort sig samtidigt som vi kunde mulla i andra utvändigt medan Klaus Kern tokpressade ledaren i dödens. När vi sedan attackerade på sista bortre lång så hoppade även ledaren och det hela blev extremt optimalt. Men det var en nyttig genomkörare och även om han inte gått några tuffare jobb efter det så känns det som att han piggnat till lite av det och jag är mer optimistisk angående hans form nu, och sedan får vi se hur långt det räcker. För det här såg ut som ett riktigt getingbo! Vi kör barfota runt om igen och med samma huvudlag, men däremot ska jag testa honom i jänkarvagn för första gången i värmningen och troligen blir det så även i loppet. Jag tycker att han varit lite för vinglig för det tidigare men nu bör han vara mogen det och det kanske kan vara en lite ny växel, hoppas jag.

Leave a comment