Stallet har fina chanser på Gentlemannadagen!

maj 29, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Idag har vi heta chanser på pappret och här är chansvärderingarna i samarbete med spelarservice.se:

Hopeful Sund debuterar här men besitter ändå fin rutin då vi gnuggat henne i flera provlopp. Det är en fin häst, lite av en plusvariant men hon är inte alls färdig psykiskt och inte så modig. Därför passar läget bra här då vi kan gömma oss invändigt och börja lite snällt. Vi börjar med skor och inga konstigheter.

Bone Machine har varit med i lite tuffa sammanhang och har förmodligen en ganska bra uppgift idag. I övrigt är det inte mycket info på honom utan han känns fortsatt bra och vi ändrar ingenting. Dessutom är han ganska kvick och rejäl på alla vis så han borde ha vettig platschans.
 
Panic Launcher går bra varje gång och det är svårt att inte gilla en häst som vinner varje gång. Hon känns fortsatt bra i träningen och kommer att gå med skor igen. Det är dessutom samma typ av skor som hon har gått med varje gång. Nu blir det debut bakom bilen men jag har visat henne den i träning och hon visar inga tecken på att inte hantera det. Hon är nog dessutom ganska snabb iväg då hon är allmänt kvick och okomplicerad. Jag är rätt så stor optimist på henne och tycker att det är en motiverad favorit.

Orizzonte Trio är också en rejäl och fin häst som hade tränat förbättrat redan innan segern senast och vann i fin stil. Han känns fortsatt lika bra efteråt och har både kapaciteten och läget. Vi kör med samma balans och huvudlag men vi får se efter värmningen eventuellt kommer jag att prova honom i en jänkarvagn och det blir i så fall första gången. Jag tror mycket på honom också.

Promise Me är en riktigt bra treåring som dock sällan är helt fräsch. Senast galopperade hon redan innan bilen hade släppt fältet men man kan kala det ett olycksfall i arbetet. Hon kändes dock inte perfekt heller men har varit kraftigt uppåt i provlopp efteråt. Min häst hängde med på 1.13/1600m men långt efter Fascination som drog undan på 1.12. Jag var ändå väldigt nöjd och det var bland det bättre jag har känt henne. Jag kommer att anmäla barfota runt om idag igen för jag tror inte att galoppen hade med balansen att göra senast men jag tar slutgiltigt beslut efter värmningen eftersom hon fungerade så bra i provloppet och då gick hon med aluminium runt om. Läget blev perfekt och jag måste tro att hon duger väldigt bra även hon och de här tre sist nämnda hästarna har alla bra och ganska likvärdig vinstchans.

Hobard var inte bra senast på V75 och är behandlad efter det. Han har inte gått några provlopp eller banjobb men däremot gått snabbare intervaller och känns klart bättre än senast i alla fall. Möjligen är han lite tungt jobbad men det var han efter sin senaste seger också och det kanske är ett upplägg som han trivs bra med. Han går med samma balans och huvudlag men däremot blir det en ny typ av huvudstång som sitter i tömmen istället för selen och jag hoppas att han ska springa lite rakare i vagnen. Även han ses med viss chans på sin kapacitet.

Leave a comment