Giant Cass och hans chanser på Vaggeryd idag!

maj 1, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Jag har tvingats stryka en häst idag på Vaggeryd, men har 4 Giant Cass (V64-2) kvar som återkommer efter ett litet uppehåll. Han har varit svår att hålla fräsch en längre tid och i ett comebackförsök var han heller inte riktigt bra. Vi har därför behandlat igen efter det och sedan jobbat på, och han är vettigt förberedd tycker jag med flera banjobb över 1600 m och även 2600 m. Men han har inte varit nere på några farter att tala om. I dessa jobb känns han ok utan att det slår gnistor om honom, och han har en bit till toppform. Men han känns i alla fall fräsch och då är det läge att börja starta honom så att vi kan ta oss mot formen den vägen istället. Han är alltså inte vässad för stordåd men samtidigt kan han en del i grund och botten och drog verkligen perfekta förutsättningar här med bilstart och 1640 meter. Han är snabb från början och kommer vi till ledningen är det inte otänkbart att jag också provar där, men jag vill inte låsa mig vid någon taktik och gör en helhetsbedömning utifrån hur loppet utvecklar sig och kanske framför allt utifrån min häst känns i loppet. Vi har kört med bakskor här under vintern men nu blir det barfota runt om. Han är förmodligen inte chanslös här men det bästa ord jag kan beskriva honom med just nu är ”svårbedömd”. (intervjun i samarbete med spelarservice.se – tips alla dagar på året)

Leave a comment