Fina prestationer och en mersmakande comeback!

maj 12, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

I slutet av februari fick vi två hästar i träning från Jens Nilsson i Fjärås: Italienfödde Orizzonte Trio och rutinerade gulddivisionshästen I Won´t Dance. Den förstnämnde vann i fredags i Kalmar och på måndagskvällen satte vi dit I Won´t Dance i snabbloppet på Mantorp. Både har tränat bra men Orizzonte saknade flyt i två inledande starter och behövde tre försök innan han tillsammans med stallets second trainer Bernardo Grasso kunde äntra vinnarcirkeln i min födelseort Kalmar.

Åttaårige I Won´t Dance har mest tränats under sadel inför debuten i vår regi och var riktigt tilltalande, faktiskt lite bättre än vad vi vågat hoppas på, när han i Mantorp vann på fina 1.12,4 / 2140 auto. Han gjorde det med spelande öron och i ett riktigt ruskväder. Bra gjort med tanke på att man dagen innan över 2011 meter vann Copenhagen Cup på 1.12,0 i klart trevligare väder. Grattis Bernardo och ägare Jens.

Fler segrar finns att berätta om. På måndagslunchen vann fyraåriga stoet Panic Launcher ett lopp i Halmstad. Jättekul då vi nyligen tillsammans med Ahlsell och deras kunder gjort ett kul andelskoncept på henne. En bra start!

De som inte vann var Grumetti och Bubba Degato. Grumetti är speciell och fick nu ett ekipage framför sig som inte kunde bestämma i vilket spår man skulle sitta. Normalt inget problem men för sonen efter Varenne blir det tyvärr lite för mycket. Helläcker kändes han efter galoppen. Glöm det inte! Också avslutningsvis Bubba. Han blev lite uppspelt av långresa och ny bana och var klart skeptiskt redan i uppvärmningen. Omstart och svårt startspår i volten gjorde att äventyret denna gång blev kortvarigt. Men vi kommer igen!

Vi ses på onsdag!

Jocke

Leave a comment