Chanserna på Jägersro ikväll på V86 – och utanför!

maj 14, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar totalt fyra hästar på Jägersro ikväll! Här är startkommentarerna i samarbete med spelarservice.se – tips och intervjuer varje dag!

4 Largo Launcher (V86-1) var inte bra i samband med sin V75-start och vi hade lite svårt att hålla honom fräsch i den vevan, så jag provade att träna honom lite lättare och även lite alternativt. Jag tyckte att han hade känts fräsch och fin innan comebacken men väl i lopp visade det sig att han saknade 20 meter till sin normala standard. Han känns i alla fall fortsatt fräsch och fin och även om jag inte tryckt honom hårdare i jobben efteråt så bör han ha gått framåt en hel del bara med genomköraren som loppet innebar, och de sprang ju ganska snabbt. Han har vettig kapacitet och var ju ändå favorit på V75, från det här läget har jag många valmöjligheter när det gäller taktiken och det är i alla fall inte lika viktigt med spets över full distans, det kanske till och med vore bättre för honom att gå i ryggar här. Men jag låser mig inte vid något. Detsamma gäller valet av huvudlag, vid V75-förlusten hade han halvstängt och blev lite pigg på det och kanske förlorade loppet av den anledningen. Det beror helt på hur han känns i värmningen och så, men det är också full distans här och skulle jag gissa på förhand så är det favorit på att vi kör med ett norskt huvudlag ikväll och det är i så fall första gången på honom. I övrigt kör vi barfota runt om igen och med vanlig vagn, han funkar dåligt i amerikavagn. Han kan vara en av flera som är med och hackar här men jag litar inte helt på honom formmässigt ännu, men å andra sidan är hela stallet i en riktig framgångsvåg och i form nu.

2 Lindo Eden (V86-7) ströks senast för smågrejer och behövde inte stå över jobb i samband med det, tvärtom så känns han snarast lite uppåt nu. Han var helt oduglig i första starten men något bättre i den andra och svarade nästan för en normalinsats, ikväll tror jag att han kommer att vara ännu lite bättre som det känns. Han har fina förutsättningar här utan att vara speciellt startsnabb, men vi bör ju hamna bra till. Även här bestämmer vi huvudlag sent, men det troliga är att han går med halvstängt nu – vi varierar lite. Hästen har även gått med skor i varje start och det är favorit på att vi fortsätter med det, men vi kommer att rycka skorna någon gång i en snar framtid på honom, det känns dock inte som att det blir ikväll. Jag tror att han kan ha platschans i första hand.

– Sedan har jag 6 Alf H.L. och 7 Veyron Brodde i treåringsfinalen (lopp 5). De möttes även senast och då trodde jag att Veyron skulle vara 20 meter bättre än Alf, men det visade sig att det blev omvänd ordningsföljd i mål även om de var ganska jämsides. Jag var lite besviken på Veyron som visade lite av sin orutin genom att inte tåla tempo riktigt, han behöver nog mer hårdhet i sig även om jag tycker att han är rätt bra. Alf däremot hade gåt framåt mer än vad jag hade vågat hoppas på och verkar vara under fin utveckling. Han värmde också väldigt bra inför det loppet och känns allmänt jättefin, så ikväll tycker jag att det är rätt jämnt dem emellan. Ikväll kör vi dessutom barfota runt om på Alf, jag vet inte om det är någon jätteväxel fartmässigt direkt, men han springer och slår på sig en del annars och jag tror att han kan gå lite friare utan skorna i alla fall. Veyron är jag egentligen mer osäker på då han inte heller kändes perfekt i ett lätt jobb mellan dessa starter och vi får se om jag hittar på någon ändring till loppet ikväll. Hittills har han gått barfota bak och jag tror att vi fortsätter med det, men jag vill inte låsa mig vid något. Jag tycker att dessa två har en ok uppgift ikväll och löper de upp till vad de kan så kan de vara med och hacka. Lycka till!

Leave a comment