Chanserna inför kvällen! Jägersro 20 maj.

maj 20, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Vi startar totalt fyra hästar på V64 Jägersro ikväll, och här är stallets tankar – som vanligt presenterade av och i samarbete med spelarservice.se!

6 Kamanda (V64-2) värmde bättre än någonsin senast men inför loppet kom ett störtregn som gjorde banan stenhård, och det fixar inte hans känsliga ben och han funkade inte alls i loppet. Men det är feelingen i värmningen jag tar med mig och hästen har även jobbat förbättrat en längre tid på slutet. Det jag dock inte vet är om Kamanda tog någon skada av banan senast, han går bara lugna tryckvagnsturer i skogen och det är svårt att läsa honom där. Vi kör med skor igen som på slutet, vi har ju provat barfota tidigare och jag tycker inte att det var någon fördel trots att han presterade ganska bra – hästen är inte mogen det helt enkelt. Jag tror att medeldistans är hästens bästa men han fixar även lång distans, och när det gäller motståndet så ser det snarare lite enklare ut än senast. Han borde ha viss chans och det är min bästa chans under kvällen om han fungerar som han ska.

11 It´s Thyme (V64-3) har klart bäst chans av mina två i lärlingsloppet. Hon var riktigt bra i årsdebuten på fin tid och är normalt sett ytterligare lite vassare nu. Det är egentligen en sprinter, men så här när hon startar från tillägg och slipper gå från start så är jag inne på att hon ska fixa det bra. Kusken är riktigt bra och har kört över 2 000 lopp i Italien och även mycket i Sverige vid det här laget, jag tycker att det är en riktig kusktalang. Vi kör barfota fram igen och gör inga ändringar. Fart har hon, men man ska komma ihåg att hästen kanske inte har det hårdaste av löphuvuden – det är väl inte helt en slump att hon bara vunnit ett enda lopp så här långt. 6 Trixie Value i samma lopp får svårare att vinna, hon håller ok form men är också sprinterbetonad och kusken är i hennes fall betydligt mer orutinerad, inte minst i voltstart. Han sköter Trixie till vardags så han får prova och vi ska försöka instruera honom hur det går till det här med springspår, men någon snabbstart tvivlar jag på att det blir och sedan kan de vara illa ute. Vi kör med skor och samma grejer och i hennes fall ligger jag mycket lågt.

11 Holiday Sund (lopp 9) är en jättefin häst som inte riktigt haft turen med sig så här långt utan kommit bort ett par gånger. Hon är framför allt en vass sprinter så den biten passar nu, men det gör inte läget. Dessutom möter hon äldre hästar här och vi tar det mest som ett härdande lopp för framtiden. Några ändringar är inte aktuella utan hon tävlar med samma skor och ett öppet huvudlag.

Leave a comment