Startkommentarer till V75 Åby 26 april.

apr 25, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Under lördagen provar vi med tre hästar till start, här är kommentarerna, som vanligt i samarbete med spelarservice.se.

3 Hobard (V75-4) var jag jättenöjd med förra veckan, han var tuffare än väntat direkt efter att ha stått över lite grann. Jag berättade ju redan då att det var detta V75-lopp vi hade i sikte och det var mest ett led i matchningen hit. Jag hoppas och tror att hästen är i absolut toppform nu med det loppet i kroppen och det känns som att han är under utveckling nu. Vi körde sista riktiga jobbet med honom i tisdags och han kändes jättefin där så jag har verkligen inget att klaga på för dagen. Den här gången ska jag prova att lätta honom till barfota fram i värmningen och se hur det känns, jag tror att det kan bli en jättebra grej för honom och det sannolika är att det blir så till loppet bara han inte visar minsta tendenser till att bli rullig när vi testar. Han kan bli lite snabbare av det, men framför allt kan han bli lite smidigare och springa lite rakare genom svängarna, vilket är ett problem han haft. I övrigt ändrar vi ingenting och det är kul att vi får chansen att släppas in i detta V75-försök trots att han är utlandsfödd. Han är fortfarande ganska orutinerad i klassen eftersom han drog in 10 000 euro i ett enda insatslopp i Tyskland, men visst duger han bra och det ska bli spännande att nu få prova V75.

9 Alfas da Vinci (V75-5) vann i mycket rejäl stil senast och jag var helnöjd, någon hade klockat honom till 1.12 hela sista varvet och det var det bästa lopp han gjort för oss tror jag. Han är väldigt bra i ordning nu och jag är inte orolig för täta starter, de värsta konkurrenterna står väl kanske bakom oss här och eftersom min varken är snabb eller helt stabil i voltstart så vinner vi ingen mark mot dem från springspår här, men han känns allt stabilare och jag är ändå inte så orolig för att han ska göra bort sig – och sedan får vi se var vi hamnar. Nu har vi kört med lätta skor i de senaste starterna och han har ändå varit så bra, och jag tycker att det tyder på att balansen inte är så viktig och avgörande för honom. På en fin och bra bana kan det ändå bli barfota runt om nu möjligen. Vi borde ha lite chans hoppas jag.

4 Promise Me (lopp 12) ska bli kul att starta igen, hon är lite svårmatchad som utlandsfödd treåring och har inte haft några passande lopp på ett tag helt enkelt. Hon känns i alla fall finfin i jobben och har som snabbast gått 22/2600 m med 1.11 s 400 m och det är ett mycket rejält jobb för en häst i hennes klass. Jag är ganska övertygad om att hon är bättre nu än senast i första starten för mig. Hon blev lite väl pigg under vägen senast och jag tror inte att full distans egentligen är optimalt men nu får vi prova att starta där vi kan. Jag körde med ett helstängt huvudlag med hål i senast men nu kör vi med norskt den här gången och jag hoppas att det ska hjälpa henne att hålla sig lugnare under vägen. Hon öppnar rätt vettigt men nu är det Åby och jag skulle inte ha något emot att släppa till en bra rygg heller – särskilt om hon skulle börja varva upp sig. Till den här starten blir det också barfota runt om för första gången vilket känns som en klockren balans och det är klart att jag måste vara ganska stor optimist!

Lycka till!

Leave a comment