Startkommentarer till hästarna ikväll på Kalmar!

apr 25, 2014   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Vi startar ett gäng hästar på Kalmar ikväll och i samarbete med spelarservice.se så kan vi delge följande stallinfo. Lycka till!

– 12 Buddha Degato (lopp 2) är en jättetrevlig och stilig häst som gjort det bra så här långt, jag tycker att han var väl så bra eller bättre senast jämfört med debuten som hann vann – det var bara det att han hade en omöjlig uppgift från tillägg med svar ute i spåren vid attack. Sedan får väl framtiden utvisa vad det är för nivå på hästen, han gör det mesta rätt än så länge men jag får inga stjärnvibbar ännu. Allt är bra efter senaste starten och jag blåste ur honom med en 1.15-runda till slut nyligen och jag skulle vilja påstå att han är bättre förberedd nu än vad han var inför senast. Vi kör barfota bak igen som senast och gör inga andra ändringar alls. Det är alltid svårt att bedöma chans i de här loppen då det är omöjligt att veta vad de andra kan, men min går runt 1.17 ikväll och åtminstone från framspår hade han nog sett med ok möjligheter.

8 Grumetti (V64-5) är väldigt kapabel men också väldigt speciell, han rör sig i formkurvor som de flesta andra hästar men när han är ur form blir han i det närmaste oduglig för att i ljusa stunder bete sig som en elithäst. Det svänger en del om honom minst sagt. Faktum är att han tränat som en Gulddivisionare hela vintern, men i de sista jobben innan årsdebuten började jag känna i magen att allt inte stod rätt till, att formen inte var där. Han var i en svacka när det väl var dags för start och den starten är i princip bara att glömma. Han är mycket jobbad efter det och känns bra men ännu inte perfekt, han har långt till hur han var när han var som bäst i somras. Vi körde nyligen 1.22/2600 m med 1.11 s 500 m så det var en bra genomkörare och jag hoppas och tror att han är bättre än senast. Även om vi är nerstrukna så är spåret uselt och vi får se var han hamnar, men han har i alla fall lärt sig att tävla i ryggar allt bättre. Vi kör barfota och ändrar inget annat heller och det är ingen tvekan om att det är bästa hästen i loppet, och det är dessutom en passande uppgift. Jag vill ändå ligga lite försiktigt lågt i tipssnacket eftersom han inte är i den där riktiga formen ännu och jag vill helst ge honom ett ganska snällt och uppbyggande lopp.

8 Lessy Brodda (V64-6) är min bästa chans för kvällen tycker jag, hon kändes väldigt bra senast i både värmning och lopp och gick också nytt rekord men det var helt enkelt för tufft emot. Nu är det enklare emot och läget är rätt vettigt eftersom hon ska ha rygglopp. Frågetecknet är väl att det blir täta starter nu med en rejäl urblåsare förra veckan men hon har sett smidig och fin ut här emellan i lugna träningsfarter så det bör funka bra. Vi kör med skor igen och ändrar inget och jag tycker som sagt att hon ska ha chans.

3 Björne C.K. (lopp 10) är lite av ett problembarn som behöver lära sig att sköta sig i första hand, annars är han på väg ut… Det är en häst med normalkapacitet för klassen som också tränar normalt. Läget är lite intressant den här gången då han har ett bra spår bland få starthästar och om han känns stabil kanske jag försöker rycka åt mig ledningen, men han har som sagt varit allt annat än stabil och det är långtifrån säkert att det går att köra så på honom här. Och han är egentligen bara medelsnabb från start. Vi ska prova att köra med skor den här gången och se om det funkar bättre, men hur som helst ligger jag lågt.

Leave a comment